5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

STK'lar mitinge hazırlanıyor

SİİRT'TE STK'LAR MİTİNGE HAZIRLANIYOR

Siirt'te sivil toplum örgütleri, son günlerde yaşanan cinsel istismar olayları nedeniyle yapılan yayınlar nedeniyle izlenecek yolu belirlemek üzere biraraya geldi.

Yaşanan cinsel istismar olaylarına ilişkin yayınlar nedeniyle izlenecek yolu belirlemek üzere Siirt Barosu'nun öncülüğünde bir toplantı düzenlendi.

Divan başkanlığını Baro Başkanı M. Ali Özel'in yaptığı toplantıda, katılımcıların sunduğu öneriler tek tek oylandı. Toplantıda sivil toplum örgütleri temsilcileri, yaşanan cinsel istismar olaylarına kınarken, olayın yansıtılış biçiminin bütün Siirt'i karalayacak şekilde gerçekleştiğini belirttiler.

Baro Başkanı Mehmet Ali Özel, bu olayın bütün Siirtlileri üzdüğünü ancak yansıtılış biçiminin yanlış olduğunu ve bir memleketin karalanamayacağını vurguladı. Özel, "Bu memlekette yaşayan bu memleketin sahipleri insanlar olarak bu konuda neler yapabileceğimizi kararlaştırdık. Sivil toplum örgütleri olarak 9 Mayıs Anneler Günü'nde geniş katılımlı bir miting düzenlenecek. Ayrıca sürecin çabuklaştırılması için bir heyet tarafından cumhuriyet başsavcısı ziyaret edilecek ve ardından bir basın açıklaması yapılacak. Toplantıya katılan STK'lar ortak suç duyurusunda bulunurken, bireysel olarak da manevi tazminat davası açmak isteyenlere baro hukuk desteği verecek. Kurulan bir komitede olayın mağduru aileleri ziyaret ederek, onlara destek verecektir" dedi.

Özel, cumhuriyet başsavcılığına ziyaretin yarın saat 13.30'da yapılacağını sözlerine ekledi.

SİİRT'TE STK'LAR MİTİNGE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 22:04:02
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 23:33:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?