5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

STK'lardan başsavcıya ziyaret

SİİRT'TE STK TEMSİLCİLERİ CUMHURİYET BAŞSAVCISI KARAMIK'I ZİYARET ETTİ

Siirt'te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri son günlerde gündeme gelen cinsel istismar iddiaları karşısında halkın duyduğu hassasiyet ve üzüntüyü dile getirmek amacıyla Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık'ı ziyaret etti.

STSO, TÜRK-İŞ, MEMUR SEN, Baro ve Tabipler Odası gibi sivil toplum kuruluşlarının aralarında bulunduğu yaklaşık 30 STK adına Valilik önünde bir araya gelen yöneticiler adliyeye yürüyerek gitti. Burada gruptan aralarında Baro Başkanı Mehmet Ali Özel'in de bulunduğu on kişilik bir grup Başsavcı Mustafa Karamık'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından grup adına bir açıklama yapan İzzettin İçin, ziyaretin Siirt halkının olaylar karşısında duyduğu hassasiyet ve tepkiyi dile getirmek amacıyla yapıldığını belirtti.

İçin, "Kamuoyunun tepkisini dile getirmek, hassasiyeti aktarmak, sürecin hızlandırılarak, olayın bir an önce sonuçlandırılması ve suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılmaları konusunu görüştük" dedi.

Baro Başkanı Mehmet Ali Özel de yaptığı açıklamada, bir savcının özel olarak bu olayla görevlendirildiği ve gerekirse diğer savcılar tarafından da destek verileceği, iddianamenin en kısa zamanda hazırlanacağı bilgisini aldıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 18:05:05
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 16:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?