5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

STSO TPAO'dan irtibat bürosu istiyor

SİİRT TSO TPAO'NUN İRTİBAT BÜROSU AÇMASINI İSTİYOR

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) ilde bir irtibat bürosu açmasını istedi. Kuzu konunun İl Koordinasyon Kurulu'nda ele alındığını ve bu yönde bir karara varıldığını belirtti.

Bu büronun açılması için TPAO nezdinde girişimlere başladıklarını dile getiren STSO Başkanı Kuzu, Siirt'te üretilen petrol ve gaz nedeniyle bu büronun açılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Kuzu gazetecilere yaptığı açıklamada TPAO yönetimine yazılı olarak başvuruda bulunduklarını hatırlatarak, "Günümüz teknolojisinde enerji kaynaklarının ve özellikle petrolün önemi herkes tarafından bilinmektedir. Ülkemizde petrol ve doğalgaz arama çalışmaları bilindiği üzere ilimizde 1954 yılında başlamış ve o yıllarda başlayan petrol ve gaz üretimi halen Kurtalan Mağrip ile Baykan Dodan'da yüksek kapasite ile devam etmektedir. Petrol konusunda bu kadar önemli bir yere sahip olan ilimizde, bu kuruluşumuzun bir biriminin olmaması üzüntü vericidir. İlimiz bu kuruluşun ne araç gereç ve ne de iş gücü alımlarından yararlanamamaktadır. Bir başka deyimle petrol ve gaz bizde çıkmakta ama nimetini başkaları yemektedir. Bu nedenle daha önce ilimizde faaliyet gösteren irtibat bürosuna tekrar işlerlik kazandırılmasını istiyoruz. Bu konuda ısrarlı girişimlerimiz olacaktır. Kuruma başvurumuzun yanında İl Koordinasyon Kurulu'nda da bu konun ele alınmasını sağladık. İl Koordinasyon Kurulu da bu konuda bir karar aldı. Bu kararın takipçisi olacağız." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 10:02:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 11:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?