5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

STSO yeniden Bakanlık'a başvurdu

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, Kırsal Kalkınma Programı çerçevesinde başvurusu yapılan projelerinden 3'üne ödenek ayrılmadığını öğrendiklerini belirterek, bu projelere ödenek ayrılmasını sağlamak amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na başvurduklarını belirtti.

Son dönem başvuruları için il genelinde 11 adet proje hazırlandığını belirten STSO Başkanı Güven Kuzu, "Bu projeler bizim de üyesi bulunduğumuz il komisyonu tarafından uygun görülmüş ve Bakanlığa sunulmuştu. Ancak şimdi aldığımız bilgilere göre bu projelerin 3 adeti için ödenek ayrılmadığını öğrendik. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığımızın Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan bu program kapsamında ilimizden müracaatı yapılan bu projelere ödenek ayrılmasını daha önce istemiştik.

Üyelerimiz tarafından hazırlanan bu projelere neden ödenek ayrılmadığını öğrenmek amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na başvurduk. Bu projelerin varsa eksikliklerinin giderilerek ödenek ayrılmasını istedik" dedi.
Kuzu, Bakanlığın taleplerini olumlu karşılayacaklarına inandıklarını belirterek, "İnanıyoruz ki Bakanlığımız bu kararı tekrar değerlendirerek; ilimizin tarımsal potansiyelini ve kalkınmışlık düzeyindeki geri kalmışlığını göz önünde bulundurarak talebimizi olumlu karşılayacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 16:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?