5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Su borçlarında indirim

Siirt'te su borçlarına yönelik ödemelerde gecikme zammı için ilk ay yüzde 90, ikinci ay yüzde 70, üçüncü ay da yüzde 50 indirim yapıldı.

Belediye Başkanı Selim Sadak, meclis tarafından su borçları gecikme zammında yapılan indirimin ardından bugün vezneye geçerek tahsilat işlemlerini gerçekleştirdi. Sadak, yaptığı açıklamada, yaz ayında yaşanabilecek su sıkıntısını tamamen gidermek için maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Ben Siirt'te göreve geldiğim günden beri hep şunu söylüyorum. Siirt Belediyesi yolsuzluklarla, peşkeşlikle değil, hizmetle dile gelecek. Bunu başarabilmek, maddi imkansızlıklardan kurtulmak için halkın desteğine ihtiyacımız var. Hem vatandaşlarımız açısından hem de belediyemiz gelirlerini artırmak amacıyla meclisimiz bir karar aldı. Bu karar halkın kararıdır. Geçmiş su borçları için ilk ay yüzde 90 gecikme zammı indirimi, ikinci ay yüzde 70 ve üçüncü ay yüzde 50 olarak indirim yapıldı. Vatandaşlarımızın bu indirimlerden faydalanması için ve belediyemizin daha iyi bir hizmet yapabilmesi için su faturası ve emlak vergilerini ödemeye davet ediyoruz. İlk olarak Belediye Pazarı esnafı bu indirimden
yararlanarak, borçlarını 10 taksite bölerek, indirim kapsamında ilk taksitlerini ödemiş oldular. Vatandaşlarımızın da bundan örnek alarak su borçlarını ödemelerini istiyorum" dedi.

Siirt'i çok ciddi bir tehlikenin beklediğini kaydeden Sadak, "Bu tehlikenin sebebi; Hesko isale hattından şehir merkezine gelen suyun en az 3 mahalleye yetecek kadar kısmının boşa aktığın gördüm. Hesko'da yaptığım incelemeler sonucu işlerin tamamen baraday yapıldığını gördüm, yani başıboş olarak yapıldığını gördüm. Bu ileride çok ciddi bir tehlike yaratıyor. Ama biz elimizden gelen tüm çabalarla Hesko kaynağından gelen suyun ilimize sağlıklı bir şekilde gelmesini sağlayacağız. Hesko'da dün çıkan bir arıza nedeniyle ilimize su verilememiştir. Bunun için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Siirt halkından özür diliyorum" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 19:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?