5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Su ürünleri av yasağı başlıyor

Malatya'da su ürünleri av yasağı 1 Nisan'da başlayacak. Yasak 1 Temmuz'a kadar devam edecek.

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal yaptığı açıklamada, "Gıda üretimimizin arttırılması için büyük uğraşlar verildiği ve işsizliğin önlenmesi için nasıl çalışmalar yapıldığı herkesçe bilinmektedir. Sizin de böylesine bir ekmek ve kazanç mücadelesi içinde olduğunuzu biliyoruz. Su ürünleri, hızla artan nüfus için hem büyük bir besin kaynağı potansiyeli, hem de insanların dengeli beslenmesinde eşsiz bir gıda olduğu için; balıkçılık dünyada ve ülkemizde gittikçe daha da önem kazanan bir iş sahası olmaktadır" şeklinde belirtti.

Av yasağının önemine değinen Güldal, "Balıkçı arkadaş, balıkçılığımızın geleceği büyük ölçüde sizlerin elindedir. Avlanma yasaklarına uyarak üzerinize düşen vazifeyi yapabilirsiniz.  Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarımızdan ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığımızın ve siz balıkçıların geleceği için konulmuştur" diye konuştu.

Güldal açıklamalarına şöyle devam etti: 
"21 Ağustos 2008 tarih ve 26974 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2/1 Numaralı Su Ürünleri Tebliği hükümleri gereğince; İlimizdeki iç sularda 1 Nisan - 1 Temmuz 2009 tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaktır. Amatör , Sportif Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Sirküler hükümlerine göre; İlimiz Doğanşehir İlçesi Karanlık Dere ve Sürgü Çayında avlanma tamamen yasaktır. İlimizdeki diğer iç sularda 1 Nisan - 1 Temmuz 2009 tarihleri arasında Sportif Amatör amaçlı olsa da sazan balığının avlanması yasaktır. Genel olarak avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 21:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?