5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Sular kesik

Siirt'e su sağlayan Hesko isale su hattında meydana gelen arıza nedeniyle kentin bazı kesimlerine su verilemiyor. Arızanın giderilmesi için çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, il merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta meydana gelen arızanın bulunduğu yere giderek incelemelerde bulundu. Sadak, arıza nedeniyle kente dün akşamdan beri su verilemediğini belirterek, "Bir süreden beri Hesko su kaynağındaki azalma nedeniyle kente verdiğimiz su miktarında bir azalma meydana gelmişti. Ancak Hesko hattında da bir arıza meydana geldi.

Ekiplerimiz dün akşamdan beri arızanın giderilmesi için hemen çalışmalara başladılar. Belediyemize bağlı SİSKİ işçileri, yüklenici firma personeli ve DSİ'den gelen bir ekip çalışmaları yürütüyor. Bu gün içerisinde arızayı giderebileceğimize inanıyoruz. Ayrıca Botan Nehri'nden su sağlayan motopompları da devreye soktuk. Gerek sudaki azalma ve gerek arıza nedeniyle bazı mahallelere üç günden beri su veremiyoruz" dedi.

Başkan Sadak arızanın devam etmesi halinde, vatandaşın susuz kalmaması için çevre il ve ilçe belediyelerinden tanker desteği sözü aldığını, ancak buna gerek duymayacaklarını sözlerine ekledi. Siirt'teki su kesintisi geçen yıl halkın büyük sıkıntı çekmesine yol açmış ve günlerce kamuoyunu meşgul etmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 16:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?