5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Şüpheli çanta panik yarattı

Siirt Devlet Hastanesi Acil Servisi önüne bir ağaca bağlanarak bırakılan çanta polisi alarma geçirdi. Şüpheli çanta fünye ile patlatıldıktan sonra tespit edilen sahibine teslim edildi.

Acil Servis önünde bulunan bir ağaca iple bağlanan çanta vatandaşların şüphesini çekti. Vatandaşların yaptığı şüpheli paket ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi gelerek hastane çevresinde geniş güvelik çemberi oluştururken hastaneye giriş çıkışları durdurdu.

Şüpheli çantanın bulunduğu sokak, araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bomba imha ekipleri olay yerine gelerek, yaptıkları incelemenin ardından şüpheli çantayı fünye ile patlattı. Patlama sonucu çanta içinde bomba olmaması vatandaşlara rahat bir nefes aldırırken çantanın içinde bir cep telefonu firmasına ait bez torbalar çıktı.

Çantayı ve içindekileri incelemek üzere toplayan emniyet güçleri çantanın içinden çıkan poşetlerin üzerindeki cep telefon numarasını arayarak çantanın sahibine ulaştı. Çanta, sahibine teslim edilmek üzere emniyete götürüldü. Olay nedeniyle yaklaşık 1 saat kapalı kalan Acil Servis hasta giriş ve çıkış kapısı tekrar açılarak hastalar hastaneye alındı.

Dün gece Siirt'te kömür yüklü kamyonlara yönelik yapılan silahlı saldırının ardından alarma geçen polis ekipleri Acil Servis'te şüpheli paket ihbarının yapılması ardından şehrin önemli noktalarında güvenlik önlemlerini artırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 11:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?