3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

SYDV, bir aileye daha sahip çıktı

Yoksul vatandaşlarımızın dayanağı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı zor durumda bulunan bir aileye daha sahip daha çıktı.
Özellikle son dönemlerde Vakıf Başkanlığına Vali Yardımcısı Bülent Uygur’un getirilmesinden sonra SYD Vakfına başvuramayacak durumda olan yoksul aileleri tespit etmeye çalışan vakıf kendi elemanlarının incelemeleri ve diğer vatandaşların başvurularını değerlendirerek bir aileye daha sahip çıktı.
Vali Murat Yıldırım da vakıf çalışmalarının üzerinde hassasiyetle durduğu ve özellikle gerçekten muhtaç vatandaşların tespit edilmesini, vakıf yetkililerinde istediği biliniyor.
Kocası 2002’de Şanlıurfa ilinde pamuk tarlasında bekçilik yaparken pamuk çalmak isteyen hırsızlardan birini öldürdüğü için Siirt Cezaevinde hükümlü olarak yatmakta olan 8 çocuk sahibi Leyla Gezici’nin durumu öğrenilmesi üzerine vakıf tarafından ihtiyaçları karşılanmaya başlandı.
Nüfus kaydı olmadığı için eşi ile imam nikahlı olan 8 çocuk annesi Leyla Gezici’nin halen 6 çocuğu yanında bulunuyor. Çocukları ile birlikte Doğan Mahallesinde iki odalı bir evde hiçbir ev eşyası olmadan yaşadıklarının tespit edilmesinden sonra vakıf tarafından evleri dayatılıp döşetildi. Halı, buzdolabı, televizyon, ocak vb. ihtiyaçları vakıf tarafından karşılanan ailenin çocuklarının da öğretim ve eğitimlerine devam etmeleri için çalışmalar sürüyor. Anne ve çocukların nüfus kayıtlarının yapılmasından sonra masrafları vakıfça karşılanmak suretiyle çocukların okula devamları sağlanacak.
Anne Leyla Gezici “Babam ve annem kırk yıl önce kan davasından öldürüldükleri için bana nüfus cüzdanı çıkartılamamıştı. Çocuklarımla birlikte bu harap evde hiçbir ev eşyamız olmadan adeta bir mağarada yaşar gibi yaşantımızı sürdürüyorduk. Nüfus cüzdanı olmadığı için vakıf başkanlığına başvurmaya cesaret edemiyordum. Hatta daha önceki yıllarda yaptığım bir başvuruda reddedilmişti. Hayırsever bir komşumuzun vakfa haber vermesiyle vakıf yetkilileri gelip durumumuzu incelediler ve bize yardım yaptılar. Evimiz adeta cennet gibi oldu” dedi. 
Çocuklarıyla birlikte evinde daha rahat bir yaşam sürmeye başlayan Leyla Gezici’nin, nüfusa kaydı yapılması için gerekli işlemler sürüyor.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 16:51:58
Güncelleme :24 Şubat 2005 Perşembe 16:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?