5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

SYDV yardımlarına hız verdi

SYDV RAMAZAN AYINDA YARDIMLARINA HIZ VERDİ

Siirt Valiliği, Ramazan ayı boyunca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye gıda, kömür ve nakdi yardımında bulunacak.

Siirt Valisi Musa Çolak, yardımın yapıldığı depoda denetlemelerde bulunarak, yardım alan vatandaşlarla görüşüp, dertlerini dinledi. Yardıma muhtaç aileleri yalnız bırakmayacaklarını belirten Vali Çolak, "Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı olarak, ekonomik ve sosyal yoksulluk içinde bulunan vatandaşlarımıza el uzatmaya devam ediyoruz. Ramazan Ayı boyunca vakfımızda kaydı bulunan 2 bin 500 aileye, içinde temel gıda maddelerinin yer aldığı 1 adet erzak paketi, 1 ton kömür ve 100 TL nakdi yardımda bulunuyoruz. Amacımız, Siirt'te kimseyi aç ve açıkta bırakmamaktır" dedi.

Yardım almaya gelen vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Çolak, yardımların daha düzenli ve vatandaşa sıkıntı yaratmaması için bu yıl yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirterek, "Bu yıl vatandaşlarımıza yapacağımız yardımları, içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı ve mevsim sıcaklarını göz önünde bulundurarak, tekstil fabrikasına ait bu depoyu kullanmaya karar verdik. Burası hem çok geniş hem de dışarıya göre çok serin. Dolayısıyla yardım almaya gelen vatandaşlarımız hiçbir sıkıntı yaşamadan ihtiyaçlarını karşılayabiliyor" diye konuştu.

Yapılan her çalışmayı yerindelik ilkesi çerçevesinde denetlediğini kaydeden Vali Musa Çolak, yardım masalarında görev yapan personele çeşitli uyarılarda bulundu. Bilgisayarlarda kurulan veri tabanı hakkında da bilgi alan Vali Çolak, daha sonra yardım alan vatandaşlara kurulan sistem hakkındaki görüşlerini sordu. Uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, geçmişte bir takım sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, yapılan yardımlar için devlete teşekkür ettiler. Vatandaşlarla sürekli birlikte olmaya gayret ettiklerini ifade eden Vali Musa Çolak, şöyle konuştu:

"Bu gün sizlerle tanışmak; dert ve sıkıntılarınızı bizzat dinlemek için sizlerle birlikte bulunuyoruz. Her zaman olduğu gibi vatandaşlarımıza karşı sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Bu mübarek ayda vatandaşlarımızla her zamankinden daha fazla beraber olacağız. Dertleriniz derdimiz, sevinçleriniz sevincimiz olacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Amacımız, devletimizin şefkatini, güler yüzünü ve gücünü sizin yanınızda olduğunu bir defa daha göstermek ve

hissettirmektir. Yetim ve öksüz çocuklarımıza, engelli vatandaşlarımıza ulaşmak birinci önceliğimizdir. Onlara insanca yaşama hakkı için katkıda bulunmak istiyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızın imkanları dahilinde temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz."

SYDV RAMAZAN AYINDA YARDIMLARINA HIZ VERDİ
SYDV RAMAZAN AYINDA YARDIMLARINA HIZ VERDİ
SYDV RAMAZAN AYINDA YARDIMLARINA HIZ VERDİ
SYDV RAMAZAN AYINDA YARDIMLARINA HIZ VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 17:27:04
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 18:05:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?