3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

SYDV'den örnek proje

Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yoksul vatandaşların evlerinde ürettikleri el ürünlerini satın alarak pazarlamaya başladı.

Siirt Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yoksul vatandaşların evlerinde ürettikleri el ürünlerini satın alarak pazarlamaya başladı.

SYDV tarafından gerçekleştirilen ve 'Siirt üretiyor' ismiyle uygulanmaya başlanılan proje tanıtımı yapıldı. Güreş Caddesi'nde SYDV'ye ait mağazada yapılan tanıtımda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Pala, amaçlarının yoksul vatandaşları üretken hale getirmek olduğunu söyledi. Pala, "Vakfımızda dosyası bulunan yoksul ailelere yönelik bu proje kapsamında, vatandaşlarımızın evlerinde boş zamanlarında ürettikleri oyuncak, çorap, yazma, mendil, tülbent, oya işleri ve benzeri her türlü el ürününü piyasa değerinin üstünde bir fiyatla satın alıyoruz. Bunları hafta sonları, bu mağazada hiçbir kar elde etmeden satışa sunacağız. Bu bir anlamda her hafta sonu burada el ürünleri kermesi açılacağı demektir. Vakıf yardımlarından yararlanmaya hak kazanan vatandaşlarımıza da ihtiyaçları doğrultusunda buradaki ürünleri ücretsiz olarak dağıtacağız. Bunların bedelleri ise vakıftan karşılanacaktır. Bütün yoksul vatandaşlarımızı üretmeye davet ediyorum, ürettikleri ürünleri gelip vakfa satarak aile bütçelerine katkıda bulunsunlar" dedi.

Ürettiği oya işlerini SYDV'ye satan Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Hamide Gürgen, bu proje ile okul masraflarını çıkarma imkanı bulduğunu söyledi. Gürgen, "Ailemin maddi durumu iyi değil. Okul masraflarımı çıkarmak ve aileme yük olmamak için oya işleri üretmeye başladım. Bunları vakfa verdim. Böylelikle aile bütçesine yük olmaktan kurtuldum" şeklinde konuştu.

İlk etapta, 40 civarında bayanın ürettikleri el ürünlerini vakfa verdiği ve bunlara 200 ile 400 TL arasında bir ücret ödendiği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2012 Pazartesi 00:52:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?