9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Talepleri kabul et aday olmayacağız

BDP'LİLER KASAPLAR DERESİ'NE YÜRÜDÜ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile MEYA-Der tarafından organize edilen yürüyüşe büyük bir katılım oldu. BDP'nin tam kadro katıldığı yürüyüşte Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk de yer aldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, Hükümet Caddesi'nden Bahçelievler Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte BDP Millettekileri Emine Ayna, Osman Özçelik, Hasip Kaplan, Fatma Kurtalan, Hamit Geylani, Sebahat Tuncel, bölge belediye başkanları, DTK Eş Başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk da yer aldı.

Bir konuşma yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Sizin zihniyetiniz, askeri zihniyettir. Bizim yüreğimiz de, beynimiz de sivildir. Çözüm önerilerimizde sivildir. Başbakan diyor ki, 'oy, koltuk uğruna bölgeyi geriyorlar.' Bakın bu meydanda halkın huzurunda söz veriyoruz, bu 4 talebi karşıla, eş başkanlar olarak aday olmayacağız. Koltuk senin olsun. 11 Nisan'a kadar zamanın var. Hadi bu talepleri kabul et, biz aday olmayacağız" dedi.

Demirtaş, "Bu bölgenin ilk toplu mezarı olan Kasaplar Deresi'nin sorumlularından hesap sorulmadan, kimse 'ben hesap sordum' diyemez. Her bir kardeşimizin mezar taşı oluncaya kadar, mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir halk eğer geleceğini onurluca yaratmak, istiyorsa bütün değerlerine sahip çıkmak zorundadır. Bir halkı halk yapan değerleridir. Bugün bu halk bu değerlerine sahip çıkmıştır. Bütün taleplerimiz hayat buluncaya kadar Nevruz ateşi sünmeyecek. Taleplerimizin arkasında olacağız. Anadilde eğitim, yüzde on barajı, KCK'lıların serbest bırakılması, siyasi operasyonların son bulması son buluna kadar meydanlarda olacağız" diye konuştu.

Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in polis panzerine çıkmasına tepki gösterenlere de karşılık verdi. Demirtaş, "80 yıldır panzerleriniz Kürtlerin üzerinde, bizden biri panzerin üstüne çıktı diye kıyameti koparıyorsunuz. Kürtlerin talepleri çok zor değil. BDP olarak biz buna hazırız. Bizim anlayışımızda ne kadar baskı olursa olsun, biz kimseye düşmanlık yapmayız. Bize karşı düşmanlık yapanlara direniyoruz. Düşmanca direnen zihniyete karşı biz mücadele ediyoruz" dedi.

BDP'LİLER KASAPLAR DERESİ'NE YÜRÜDÜ
BDP'LİLER KASAPLAR DERESİ'NE YÜRÜDÜ
BDP'LİLER KASAPLAR DERESİ'NE YÜRÜDÜ
BDP'LİLER KASAPLAR DERESİ'NE YÜRÜDÜ
BDP'LİLER KASAPLAR DERESİ'NE YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 19:32:00
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 10:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?