5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Tanıtımda büyük atak

SİİRT TANITIMINDA BÜYÜK ATAK

Yeşil Siirt Eğitim ve Kültür Derneği'nin Siirt'in tanıtımına yönelik başlattığı projeler devam ediyor. Dernek gelecek nesillere Siirt'i tanıtmak amacı ile "Tarihten Günümüze Siirt" isimli bir kitap çıkarak öğrencilere dağıtmaya başladı.

Siirt'tin önde gelen yazar, gazeteci ve fotoğrafçıları tarafından hazırlanıp ve Siirt ve ilçelerdeki tarihi ve kültürel varlıkları en iyi şekilde anlatmak amacı ile 120 sayfalık "Tarihten Günümüze Siirt" isimli kitap yayınlandı. "Gönüllü Kültür Elçileri" projesi kapsamında Sosyal Destek Projesi (SODES) finansal desteği ile bin 100 adet basılan kitap öğrencilere dağıtıldı.

Yeşil Siirt Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M.Niyazi Deniz, "Siirt'in manevi değerleri yeterince halk tarafından bilinmiyor. Sosyal ve kültürel amacıyla derneğimiz tarafından SODES projesi ile finanse edilen kaynakla projeler hazırlayıp Siirt'i yerel ve ulusal baza vatandaşlarımıza tanıtmaya çalışıyoruz. İlimizi tanıtmak amacı ile ilk düzenlediğimiz 'Siirt'te ilk bisiklet Yarışması' projemiz de geniş bir yankı uyandırdı. Daha sonra ilimizi yeni nesillerimiz olan çocuklarımıza anlatmak ve tanıtmak amacı ile 'Gönüllü Kültür Elçileri' projesi geliştirdik. Kabul edilen proje ile merkez ve ilçelerden 40 kişilik grup halinde toplam 240 öğrenci geziye tabi tutuldu. Bunlara Siirt'in tarihi ve kültürü ile ilgili teorik ve pratik eğitim verildi. Proje kapsamında yine Siirt'i tanıtmaya yönelik olarak bin 100 adet 'Tarihten Günümüze Siirt' adlı kitabı bastırdık. Oldukça görsel ve yazılı noktada zengin olan bu kitabı dağıtmaya başladık. Amacımız Siirt'in turizm potansiyelinden hak ettiği payı almaktır. İnanıyorum bu proje ile Siirt'in tanıtımı sağlanacaktır. Bastırılan Siirt kitabı şu ana kadar kendi alanında ilk olarak görülüyor" dedi.

Deniz, "Gönüllü Kültür Elçileri" projesinin Mardin ve Ahlat'ta yapılacak gezilerle son bulacağını ifade etti.

SİİRT TANITIMINDA BÜYÜK ATAK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:18:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 00:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?