5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Tarifeli uçak seferleri yeniden başladı

SİİRT'E TARİFELİ UÇAK SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

Siirt Havaalanı'na tarifeli uçak seferleri yeniden başladı. Borajet firmasına ait uçakların tarifeli seferlere başlaması ile birlikte Siirtlilerin hasreti de sona erdi. İlk seferin başlaması nedeniyle Kaptan Pilot Sedat Yeğen, uçuş ekibi ve yolcular, Siirt Havaalanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Siirt Valisi Musa Çolak, Siirt'in dünyaya kapısının yeniden açıldığını belirtti. Vali Çolak vatandaşların, Siirt Havaalanı'ndan yapılan uçuşları tercih etmesinin önemine işaret ederek, "Bundan sonra bütün Siirtli hemşerilerimizin Siirt Havaalanı'nı tercih etmeleri gerekir. Bu seferlerin sürmesi ve sayılarının daha da artması yolcu sayısına bağlıdır. Bugün Siirtlilerin mutluluk günüdür. İlin valisi olarak bu seferlerin başlaması nedeniyle büyük mutluluk duyuyorum. Havaalanı pistinin uzatılmasına ve uçak

seferlerinin başlamasına büyük katkılarda bulunan başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sayın Ulaştırma Bakanımız ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu anda havaalanımızda hiçbir sorun yok. Uçaklarımız çok rahat inip kalkabiliyor" dedi.

Pilot ve ekibine teşekkür eden Vali Çolak, daha sonra uçakta incelemelerde bulundu. Kaptan Pilot Sedat Yeğen de çok rahat bir iniş yaptıklarını ve hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti. Vali Musa Çolak ve diğer yetkililer, uçağın kalkışını izledikten sonra havaalanından ayrıldı.

Borajet Firması yetkilisi M. Faruk Sualp, uçakların Ankara'dan Pazartesi ve Cuma günleri saat 15.00'te kalkacağını ve Siirt Havaalanı'na indikten sonra, saat 18.00'de tekrar Ankara'ya döneceğini belirtti. Sualp, "Önümüzdeki haftalardan itibaren de İstanbul aktarmalı seferlerin başlaması için planlamalar yapıyoruz. TC-YAB tipi uçağımız 76 yolcu kapasitesi olmasına rağmen konforunu artırmak ve yolcularımızın daha rahat seyahat etmelerini sağlamak amacıyla koltuk sayısı 66'ya düşürülmüştür. Uçağımız 1.45

dakikada Ankara'ya ulaşabiliyor" diye konuştu.

SİİRT'E TARİFELİ UÇAK SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI
SİİRT'E TARİFELİ UÇAK SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 13:33:01
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 17:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?