3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Tarihi gün ışığına çıkarmak için geldiler

Dört yıldan beri Siirt’e kazı çalışmalarını sürdüren Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü hoca ve öğrencilerinden oluşun kazı ekibi bu yılkı çalışmalarını gerçekleştirmek üzere İl’e geldi.

Kazı ekibinin başkanı Yrd.Doç.Dr.Haluk Sağlamtemur, kazıların bu yılkı çalışmalarına 15 temmuz tarihinde başlayacaklarını belirterek “Dört yıldan beri sürdüğümüz bu çalışmaların yeni bir ayağını başlatmaktan dolayı çok mutluyum. Bölgenin bilinen tarihini değiştirecek nitelikte bulgulara rastladığımız bu kazılarda Siirt halkının bize gösterdiği ilgi ve destek için çok teşekkür ediyorum. Bu yılkı çalışmalarımız 30 kişilik bir ekiple iki aya yakın bir süre devam edecek” dedi.

Botan Çayı kıyısında Çiçek Yurdu mezrası yakınlarındaki Türbe Höyükte yapılan kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı, işadamı Ethem Sancak ve Siirt Valiliğince destekleniyor.

Kazılarda M.Ö. 6 bin yıla tarihlenen bir mezarlık alanı ve M.Ö. 2 bin yılın ikinci yarısına tarihlenen bir kale açığa çıkartılmıştı. Kalenin içerisinde bulunan Akad dilinde yazılmış bir kil tablet geçen yılın önemli buluntuları arasındadır. Ayrıca bu yıl Japonya’dan gelecek bir grup bilim adamı da höyükteki çalışmalara iştirak edecek.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 14:31:27
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 10:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?