3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Tarım danışmanlarının çalışmaları gözden geçirildi

Bir yıldan beri Tarım Bakanlığınca uygulanmakta olan “Bin Köye Bin Tarım Danışmanı Projesi“ çerçevesinde ilimizde yapılan çalışmalar gözden geçirildi. Tarım Danışmanları çalışmalarını anlattı ve köylerin kalkınması konularındaki görüşlerini dile getirdiler.
Vali Murat Yıldırım Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Aytekin Yılmaz, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, İl Özel İdare Müdürü, İl Daimi Encümen Üyeleri, İlimizde görevli 12 Ziraat Yüksek Mühendisi ve Veteriner katıldı.
Toplantıda görevli tarım danışmanları köylerinde yaptıkları çalışmaları anlattılar. Tarım danışmanlarının, köylerde öncelikle çiftçinin eğitimine önem verdikleri ve çiftçiyi bilinçlendirmeye çalıştıkları belirlendi. Özellikle toprak tahlilleri ve uygun gübre kullanımı, dane ve silajlık mısır ile yağlık ayçiçeği ekiminin yaygınlaştırılmaya çalışıldığı  ifade edildi. Bunun yanı sıra bazı köylerde ilimiz için ilk olan bazı tarımsal ürünlerin denenmeye çalışıldığı anlatıldı. Bunların arasında kültür mantarcılığı ve çilek yetiştiriciliği sayılabilir.
Vali Murat Yıldırım yaptığı konuşmada tarım gönüllülerinin çalışmalarından dolayı kutlayarak “Devlet bu bölgeye topladığı verginin çok çok üstünde yatırım yapıyor. Bu bölgelere hiçbir desteği esirgemiyor. Bunun basit bir örneği şehre içme suyu sağlayan Hesko Su İsale Hattının onarımı için gönderilen 1.200.000.000.000 TL. gösterilebilir. Sizin bu alanda görevlendirilmeniz de buna bir örnektir. Tarım Bakanlığımız bu projeye büyük önem veriyor. Siirt, son yıllarda tarım, kültür ve daha birçok alanda projeler üretmeye başladı. Bu projelerin bir bölümü uygulanmaya başlandı. Köyden başlayan ve köylü ile bire bir görüşülerek yürütülen Tarım Danışmanları projesinde çok güzel işler başarmışsınız. Sizleri kutluyorum.” Dedi.
Vali Murat Yıldırım, yol sorunun dile getirilmesi üzerine, İl Özel İdaresine devredilen Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünün bu yıl daha yoğun bir çalışma temposu içine gireceğini ve en az geçen yılın iki katı bir çalışma gerçekleştireceğini belirtti.
Toplantıda Tarım Danışmanlarının köylerinin kalkınmasına yönelik görüşlerini bir rapor halinde Valilik Makamına göndermeleri kararlaştırıldı.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2005 Perşembe 11:22:16
Güncelleme :11 Şubat 2005 Cuma 12:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?