3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Tatbikat heyecanına Kazancı Bedih müsekkini

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin Siirt’te de hissedilmesi üzerine okullarda deprem konusunda bilgilendirme tatbikatlarına start verildi.

Gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştiren ekipler, öğrencilerin heyecanını dindirmek için itfaiye aracı hoparlörlerinde merhum Kazancı Bedih’in parçalarını çaldı.

Siirt İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Bingöl’de yaşanan deprem nedeniyle okullarda gerçeği aratmayacak deprem tatbikatları düzenlemeye başladı. Ekipler tarafından öğrencilere, deprem sırasında alınması gereken önlemler ve kurtarma konularında uygulamalı eğitim verildi. Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde deprem tatbikatı düzenleyen ekipler, önlemler konusunda öğrencilere çeşitli uygulamalı bilgiler verdikten sonra, öğrenciler tarafından soru yağmuruna tutuldular. Gerçeği aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştiren ekipler, heyecanlanan öğrenciler için itfaiye aracı hoperlörlerinde merhum Şanlıurfalı Kazancı Bedih’in türkülerini çalarak, heyecanlarını dindirmeye çalıştı. Deprem tatbikatını başarıyla tamamlayan ekipler, daha sonra öğrenciler tarafından alkışlarla uğurlandı.

İtfaiye Grup Amiri Mizbah Yılmaz, tüm okullarda deprem ve kurtarma tatbikatları gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, "Bingöl ve çevre iller ile komşu olduğumuz için söz konusu yerlerde yaşanan depremlerden etkileniyoruz. Bu nedenle, bu tür deprem tatbikatlarını okullarda sık sık yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 16:35:02
Güncelleme :2 Nisan 2005 Cumartesi 18:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?