5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Tecavüz davası başladı

SİİRT'TEKİ TECAVÜZ İDDİASIYLA AÇILAN DAVANIN GÖRÜLMESİNE BAŞLANDI

Siirt'te geçen ay bir ilköğretim okulunun 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile gözaltına alınarak tutuklanan 19 kişinin yargılanmasına bugün başlandı.

19 tutuklu sanık, sabah erken saatlerde Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Adliye Sarayı'na yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi. Tutukluların adliyeye getirilişleri esnasında basın mensuplarının çekim yapmalarına izin verilmedi. Dava Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Öte yandan BDP Milletvekili Emine Ayna ile birçok sivil toplum örgütü temsilcileri BDP il binası önünde toplandı. Grup tecavüz olayını protesto etmek amacıyla yürümek istedi. Güvenlik güçlerinin izinsiz yürüyüşü engellemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Grup ile güvenlik güçlerinin görüşmesinin ardından BDP'liler yol boyunca kaldırım üzerinden Adliye Sarayı'na kadar ellerinde pankartlar ile yürüdü. Yürüyüşün öncülüğünü yapan BDP Milletvekili Emine Ayna, Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve diğer belediye başkanlarının katılımı ile Adliye Sarayı'na gelen grup adına Emine Ayna bir konuşma yaptı.

"Bu olayın ortaya çıkmasını sağlayan 2 genç kızımız bütün çocuklarımızı kurtardılar" diyen Ayna, "Bu sıcakta hem basın görevlileri, emekçileri hem de halkımız bu sıcakta hem yürüyüş yaparak hem de basın açıklaması bekleyerek, bu konudaki duyarlılıklarını gösterdiler. Bu kadar çok konuşmacının olmasının nedeni bu konunun üzerinden söylenecek çok söz olmasıdır. Bu güneşe rağmen biz söyleyeceklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Böyle bir olay normal şartlar altında bir ülkede kıyameti koparmalıydı. Bu bile bizim normal şartlar altında yaşamadığımızı, normal bir ülkede demokratik sivil bir ülkede yaşamadığımızı gösteriyor. Ben Siirt halkına söylüyorum bu iki genç kadın arkadaşımıza bu iki genç kızımıza hepimiz teşekkür borçluyuz. Çocuklarımızı kurtardılar böylesi bir tecavüzü açığa çıkararak, böylesine bir tecavüz çetesini açığa çıkararak çocuklarımızı kurtardılar. Onlara hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Eğer onlar başlarına gelenleri öğretmenlerine anlatmamış olsalardı, bugün bu çirkin, bu iğrenç olay ortaya çıkmamış olacaktı. Hem onlar hala bu tecavüze uğramaya devam ediyor olacaktı ve belki de rakam olarak kırklardan, ellilerden, yüzlerden bahsediyor, belki de bu çete daha nicelerimizin çocuklarına elini uzatacaklardı. Daha nice çocukların geleceğini karartacaktı. Bugün sadece Siirt'te değil hemen her yerde okul önlerinde çocuklarımıza uyuşturucu satılıyor. Çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz hatta erkek çocuklarımız erkek kardeşlerimiz cinsel tacize, tecavüze uğruyorlar. Bu uyuşturucu kullansınlar sorun değil, fuhuşa zorlansınlar sorun değil yeter ki haksızlıklara karşı çıkacak bir toplum olmasınlar yaklaşımıdır. Protesto yapmakla kalmıyoruz. Bu kültürü, mahkum edeceğiz, bu kültürlerle sonuna kadar savaşacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Ayna ve Milletvekili Özçelik, Siirt Belediye Başkanı Sadak ile diğer belediye başkanları Adliye Sarayı'na girerek duruşmayı takip etti.

SİİRT'TEKİ TECAVÜZ İDDİASIYLA AÇILAN DAVANIN GÖRÜLMESİNE BAŞLANDI
SİİRT'TEKİ TECAVÜZ İDDİASIYLA AÇILAN DAVANIN GÖRÜLMESİNE BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 15:05:01
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 20:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?