5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

'Tecavüz değil çocuk oyunu'‎

Siirt Pervari'nin DP'li Belediye Başkanı İsmail Bilen "şüphelilerin 7-8 yaşlarında çocuklar ve olayın da 'tecavüz' değil bir 'çocuk oyunu' olduğunu" söyledi ve ekledi: "Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer, hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda"

Siirt'in Pervari ilçesinde Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerinin 2 ve 3 yaşlarındaki iki çocuğa tecavüz edip birini öldürmesi vahşetinin yarattığı şok tüm Türkiye'de sürüyor. Ancak Pervari'de ailelerin, konunun kapanması için kendi aralarında anlaştığı ortaya çıktı. Bu açıklamayı yapan da Pervari'nin Belediye Başkanı İsmail Bilen.

DP'li Belediye Başkanı, olaya 10 kişinin adının karıştığını, şüphelilerin 7-8 yaşlarında çocuklar ve olayın da "tecavüz" değil bir "çocuk oyunu" olduğunu belirterek, şunları söyledi: "10 kişiden 3'ü cezaevinde yattı. Geri kalan 7 çocuk, Çocuk Esirgeme Kurumu'nda koruma altına alındı. Adalet onları serbest bırakmıştır. Pervari küçük bir yer, hepimiz akrabayız. Olayı kapattık gitti kendi aramızda. O zaman gelseydiniz her şeyi açıklardık size."

Kan davasına dönüştürmedik
Evet, bu olay vahşi bir şekilde oldu. Ama Güneydoğu'da bir kız için, böyle bir olay için yüzlerce insan ölüyor. Biz bu olayı kan davasına dönüştürmedik. Kimse Pervari'nin huzurunu bozmasın. Kınıyoruz, bence bu bir vahşettir. Olayı kendi aramızda hallettik. Gelin Pervari'nin balının haberini yapın."

Pervarililer, bir yıl önce meydana gelen olayların detaylarının halktan gizlendiğini ve sorumlusunun o dönemde görev yapan yöneticiler olduğunu iddia ederek, "Olayın failleri değil mağdurları Pervarilidir. Bu olayı tasvip etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz" dedi.

RTÜK'ten yayın yasağı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Siirt Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda Siirt'teki tecavüz olayına yayın yasağı konulduğunu bildirdi.

4 müfettiş kentte
Pervari ve Siirt'teki tecavüz olaylarını soruşturmak üzere dün İçişleri Bakanlığı'ndan 2, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2 müfettiş ile bakanlığa bağlı Özel Rehberlik Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç ve 2 rehberlik uzmanı kente geldi. Kılıç, Vali Necati Şentürk ve İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Eteker'den bilgi aldı.

Vali Şentürk, kent merkezinde ve Pervari'deki olayları dört müfettişin inceleyeceğini belirterek, "Aynı zamanda, kalıcı çözümler nasıl alınabilir, çocuk istismarlarının önüne nasıl geçilebilir, eğitim tedbirleri, psikolojik destek ne olabilir, hangi sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılabilir, enine boyuna inceleyeceğiz" dedi.

CHP'lilere sıkı koruma
CHP milletvekilleri Ahmet Ersin ile Malik Ejder Özdemir dün Pervari'ye gelerek incelemede bulundu. Milletvekillerinin gezisi sırasında Özel Harekât polisleri sıkı güvenlik önlemleri aldı. Milletvekillerinin kaymakamlığa geleceğini öğrenen yaklaşık 100 kişilik bir grup, bina önünde toplanarak Ersin ve Özdemir'in ilçeye gelişini protesto etti.

"Pervari fail değil mağdurdur" ve "Şerefli Pervari şerefine sahip çık" sloganı atan protestocular, "Pervari üzerinden siyasete hayır" ve "Pervari fail değil mağdurdur" yazılı pankartlar taşıdı. Protestocular, milletvekillerine, "Niye zamanında gelmediniz de şimdi geldiniz? Bu olay üzerinden siyaset yapmaya mı geldiniz? Bizim birçok sorunumuz var. Onlarla da ilgilenin" diye tepki gösterdi.

Kaymakam Fırat Çelik ve Cumhuriyet Savcısı ile görüştükten sonra dışarıda bekleyen kalabalığın yanına giden milletvekilleri, vatandaşların sorunlarını dinleyip, bu konularda ilgilenme ve Meclis gündemine taşıma sözü verdi.

...
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 09:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?