5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Tefecilere karşı çalışma

Siirt Emniyet Müdürlüğü vatandaşları tefecilere karşı bilinçlendirmek ve tefeciliğin önlenmesine yönelik olarak kamuoyu desteği sağlamak üzere çalışma başlatıyor.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Siirt Emniyet Müdür yardımcısı Sinan Beyenir, tefeciliğin şikayet halinde takip edilebilen suçlardan olduğunu belirterek, "Tefecilik olayının ilimizde gerçekleştirildiğini biliyoruz. Ancak, bu suç şikayet üzerine takibi yapılabilen bir suçtur. Biz yasaların bize emrettiği şekilde bununla mücadelemizi veriyoruz. Geçtiğimiz aylarda iki vatandaşımız tefeciler yüzünden intihar etmek zorunda kaldı. Bunların bıraktıkları mektuplar ışığında işlem yaptık. Ancak genelde vatandaş tefeciden para alırken şikayetçi olmuyor. Bu nedenle yapabileceğimiz işlem sınırlı kalıyor. Biz de bu konuda yasal önlemlerin yanı sıra şimdi yeni bir çalışma başlatıyoruz. Bu çalışma ile vatandaşlarımıza kredi veren bankalar ile Esnaf Kredi Kooperatifleri gibi meslek kuruluşlarını tanıtmaya çalışarak, sivil toplum kuruluş ve kamu kurumlarının desteğini alarak, vatandaşlarımızı tefecilerin elinden kurtarmak amacıyla bilinçlendirmeye çalışacağız. Kısacası önleyici bir hizmet olarak kamuoyunda bir bilinç oluşturma gayreti içerisine gireceğiz" dedi.

Emniyet Müdür yardımcısı Beyenir, konu ile ilgili olarak broşür bastırmayı planladıklarını ve toplantılar düzenleyeceklerini ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 16:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADNAN AYTAR IP: 78.179.38.xxx Tarih : 7.03.2009 01:56:21

Ben doğma büyüme öz siirtliyim bir çok kişi iyi tanır beni siirtte 19 yıllık esnaftım.Sanayi sitesinde kendime ait iş yerim vardı oto yedek parça satardım yaklaşık üç yıl once bir kefaletten dolayı tefecilere düştüm kefaletim 367 milyardı bugune kadar yaklaşık bir trilyonikiyüz milyar para odedim beş ev iki dükkan bir ambar dört araba ve işyerim (sanayide 120 mt) ve işyerimdeki mallarımda gitti. sıfıra düşünce siirttende çıktım yalovaya yerleştim yalovada ev kira dükkan kira mal yok dükkanımda iş yok para yok ama son safhaya düşünce devlete sığınalım dedik ama çok geç kaldık. ama burda yalovada perişan olduk inş tefeciler benim düştüğüm hale düşerler üstelik onca mal para gitti ve halen 200 milyar gibide borcum var 18 tane tlf hattım oldu artık hayatım o kadar alt üst olduki tlf lara dahi bakamaz oldum. Alacaklılar o kadar vijdansız ve acımasızki sabah akşam gece sabaha karşı demeden arayıp duruyorlar. artık bunaldım.ömrümde hiç bir şekilde borcum olmadığı halde bir gün olsun kredi kartı su elektrik vs.. hiç bir faturayı faize geçirmezken bir kefaletten dolayı faize girdik hayatım alt üst oldu. acımadılar bana tefeciler ne para kazanacak takatim ne iş yapacak hevesim kaldı ayrıca para kazanayım borç odeyeyim diye turkiye geneli tum askeri birliklere ihale ile mal satmaya başladım yuce mevlam devletimize milletimize zeval vermesin devlet sayesinde çok para kazandım gölcükten erzuruma elazığa çorluya istanbula malatyaya vs.. her tarafa mal satmaya başladım ama tefeye yetişemedim en son geçen yıl az bir borcum kalmıştıki erzurumda aldığım işte borcumu kapatacaktım ama iş için gidip gelince erzurum hınıs ta trafik kazası geçirdim araba ile takla attım belimi kırdım belim sekiz yerde kırıldı erzurum numune hastanesinde ameliyat oldum belime sekiz tane platin takıldı uzun muddet sırt ustu yattım uzun zaman yatışım butun işlerimde bir daha ters gitti erzurumda aldığım işlerde yandı teminatlar gitti malım red oldu kamu ihale kurumu beni ve firmamı bir yıl ihalelerden men etti. malım red olunca bende uzun zaman yatağa düşünce tefeciler gözümün yaşına bakmadan vadeleri bir daha uzattılar derken zamanı geldi altı ay ben hala yatıyordum bir daha uzattık borç dahada birikti anlıyacağınız evim yıkıldı perişan oldum yuce mevlam kimseyi o memlekette düşürmesin. tefeciye bulaşan işi uzatmadan devlete sığınsın en büyük yardımcı devlettir.  saygılarımla ADNAN AYTAR.