5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Temizlik işçileri Belediye'ye yürüdü

Siirt'te işten çıkarılan 48 temizlik işçisi belediye başkanın protesto etti. Belediye önüne kadar yürüyen işçiler, "Bizi Başbakan Siirt'e geldiği gün temizlik yaptık diye işten attılar" iddiasında bulundu.

Yüzüncü Yıl Parkı'nda toplanan işçiler, belediye binasına kadar yürüdü. Burada Belediye Başkanı'nı protesto eden işçiler adına konuşma yapan Selim İlbaş, işçilerin seçim öncesi Başbakan'ın Siirt'te geldiği gün gece geç saatlere kadar temizlik yaptıkları gerekçesi ile işten atıldıklarını ifade ederek, "Biz gecemizi gündüzümü bir edip Siirt'in temizliği için her türlü çabayı sarf ettik.

Temizlikte iktidar farkı etmedik ve yaptığımız temizlik hizmeti ortadadır. Ama bizim için, 'Çalışmıyorlar, iş yapmıyorlar' şeklinde gerekçeler söylüyorlar. Ama bizim burada tek atılmamızın gerekçesi var. Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, 28 Şubat tarihinde ilimizde teşriflerde bulunmuştu. O gün bazı kesimler çöplerin toplamamıza engel olmaya çalıştı. Ama biz o gece arkadaşlarımızla beraber çöpümüzü yerlerden kaldırarak ilimizin Türkiye'ye karşı rezil olmasına izin vermeyerek gece geç saatlere kadar çalıştık. Bizim tek sorunumuz budur. Diğer arkadaşlarımız da buna benzer bahanelerle işten çıkarılmış ve 3
aydır bizim işten çıkarılmamız için her türlü bahaneleri uydurmaya çalıştılar ama biz de onların eline koz vermemek için 3 aydır canla başla çalıştık. Bu 3 ay içerisinde 2 ay maaşlarımız verilmedi. Gece gündüzlü çalıştırıldık, bize eziyet edildi, işkence edildi. Sırf bizi işten atmasınlar diye sesimizi çıkarmadık. Baktılar olacak gibi değil, toplu olarak 48 arkadaşımızla beraber işimize son verildi. Bu konuda hakkımızı arayacağız, bu durumu yargıya intikal ettireceğiz.

Gerekirse Çalışma Bakanlığı'na kadar yürüyeceğiz. Eğer bugün bizim çıkışımız verildiyse biz bugün haysiyetliyiz, şerefliyiz, anlımız ak, göğsümüz dik ve kendimizle gurur duyuyoruz. Seçim meydanlarında, 'Kimseyi ayırmadan demokrasi ve insan hakların savunucusuyuz' diyenler, 'Barış ve kardeşliğin savunucusuyuz' diyenler hani neredeler? İşten atıldıktan sonra bizim yerimize bu arkadaş çalışmıyordu da onların yerine 15 tane bayan alınmış, sözde PKK sempatizanlarıdır, onların kardeşleridir. Dağda öldürülen PKK'lı teröristlerin akrabaları ve yakınlarıdır.

Bunu bu şekilde eğer göğsüm dik yüzüm açık açıklayabiliyorsam ne mutlu bana diyorum çünkü bunlar gerçekler ve kimse çıkıp da bunları açıklayamıyor ama işin aslı budur. Eylemlerimiz sürecek. Şu anda Sayın Valimiz ile görüşüp derdimizi anlatmak istiyoruz. Kendilerinde bu konu üzerinde ellerinden ne geliyorsa bize yardımcı olmalarını isteyeceğiz" dedi.
İşçilerin kendi aralarında seçtikleri 4 kişi, Valilik Özel Kalem Müdürü ile görüşerek Siirt Valisi Necati Şentürk ile görüşmek üzere randevu talebinde bulundu. İşçilerin telefon numaraları alındıktan sonra Vali Şentürk müsait olduğunda kendilerine bildirileceği söylendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 17:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?