4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Terör mağdurlarınına tazminat

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, terörden zarar gören vatandaşlara tazminatlarının ödenmeye devam ettiğini belirterek, "Bugüne kadar terörden zarar görmüş bin 372 vatandaşa 7 milyon 455 bin YTL tazminat ödendiğini belirtti. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yıllarca teröre maruz kalmış, ev ve arazileri zarar görmüş terörzedelerin yaraları devlet tarafından sarılıyor. 

Son olarak Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Akdiken Köyü'nde terörden zarar gören temsili 3 vatandaşa terör tazminatları ödendi. 

Siirt'te 1992 yılından bu yana terörden zarar görmüş bin 372 vatandaşa 7 milyon 455 bin YTL gibi ciddi bir ödeme yapıldığını kaydeden Vali Mutlu, "Hassasiyetle yürütülen komisyon kararıyla, terörden zarar gören vatandaşlarımıza ödemelerini yapıyoruz. Son olarak 2 komisyon heyetimiz tarafından belirlenen 330 terör mağdurundan temsili 3 vatandaşımıza basın huzurunda ödeme yapıyoruz. Geriye kalan diğer 327 vatandaşımız için toplam 2 milyon 246 bin YTL, banka hesaplarına yatırılmıştır. Bugüne kadar toplam bin 372 vatandaşımıza terör tazminatlarıyla ilgili işlemleri yapılmış olup, bin 42 vatandaşımıza geçtiğimiz dönem içerisinde terör tazminatları işlemleri komisyonumuzca tamamlanmıştır" dedi. 

Terörün kin, öfke ve zarardan başka emelinin olmadığını söyleyen Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Terör, bugüne kadar maddi ve manevi zarar vermekten başka bir şey yapmamıştır. Terörün insanımıza hiçbir faydası yoktur. İnsanımızın zararına sebebiyet vermektedir. Terör, görüldüğü gibi, her zaman insanımıza maddi ve manevi zarar vermiştir. Allah, devletimizi, milletimizi, insanımızı terör felaketinden ve mağduriyetinden korusun" diye konuştu. 

Vali Mutlu, açıklamasının ardından temsilen seçilen 3 terör mağduruna tazminatlarını çek olarak takdim etti.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 15:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih zengin IP: 81.213.67.xxx Tarih : 1.01.2007 11:48:11
mrb ben siirt pervari ilçesinde görev yaptım ve şırnak besta derelerinde yaralandım şunu sormak istıyorum bende valılıkten yardım alabılırmıyım