3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Terörün amacı bölgeyi geri bırakmak

Çatak-Şırnak karayolu arasında teröristlerin yaktığı şantiyede incelemelerde bulunan Siirt Valisi Musa Çolak, "Teröristin amacı bu bölgeyi geri bırakmaktır" dedi.

Vali Musa Çolak, beraberinde 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Bayar, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Taze, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Alay Komutanı Albay Ünal Ödemiş ve Pervari Kaymakamı Mimar Sinan Batmaz ile birlikte Pervari ilçesine bağlı Kışlacık ve Belenoluk köyü sınırları içinde yapımına başlanan Van-Çatak-Şırnak karayolu şantiyesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından yakılan iş makinelerini inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Firma yetkilileri, "Akşam yemeğinde olduğumuz sırada yukarı şantiyemizde bir ateş gördük. Hepimiz dışarı çıkıp baktık. 3 tane makinemiz yanıyordu. Tehlike var diye korkup yanlarına gidemedik. Daha sonra Belenoluk Jandarma Karakolu'na haber verdik" dediler.

Vali Çolak, burada yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün yatırımlara ve masum vatandaşlara yönelik hain saldırılarla bölgede yaşayan halka en büyük ihaneti ve zulmü yaptığını söyledi. Milli servet niteliğindeki iş makinelerini yakarak, devasa nitelikteki yatırımları engellemeye çalıştıklarını belirten Vali Çolak, "İlimizin ekonomik, sosyal alanda kalkınmasını sağlayacak bu yatırımları engellemek, burada çalışan vatandaşlarımızın işsiz kalmalarına, dolayısıyla bölgenin geri kalmasına, bölge insanlarımızın medeniyetin nimetlerinden faydalanmalarına engel olunmaktadır. Bölücü terör örgütünün yaptığı bu saldırıyı nefretle, şiddetle kınıyorum" dedi.

Amaçlarının halkın yaşam standartlarını yükselterek, rahat, huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürmesini sağlamak olduğunu ifade eden Çolak, yol şantiyesine yapılan bu hain saldırının örgüt ve örgüt unsurlarının gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Vatandaşlarımızı medeniyetin nimetleriyle buluşturmak için buralarda yol yapıyoruz. Vatandaşlarımızın içme sularını, sulama sularını geliştiriyoruz ve köylülerimizin yaşam standartlarını iyileştirmek için böyle hizmetleri vatandaşlarımızın ayaklarına kadar getiriyoruz. İşte Van- Pervari ve Şırnak yolu, Van Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce yapılmaya başlanmış ve bu yolu yaparken yolu yapan müteahhidimizin iş makineleri teröristler tarafından yakılmıştır. İşte bu teröristleri iyi anlamak lazım. Hedeflerini iyi anlamak lazım. Bu terörist saldırıların amacı bu bölgeye geri bırakmak, bölge insanlarını işsiz bırakmak, eğitimsiz bırakmak bu bölgenin insanlarını fakirliğe, fukaralığa terk ederek, bölgenin insanlarına zulüm etmektedir. Yol bir medeniyettir, su bir medeniyettir. Halkımızın yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla yol, su, okul, hastane yapıyoruz. Bu medeniyetin nimetleriyle bu vatandaşları buluşturmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza devletimizin sıcaklığını, şefkatini, adaletini hissettirmek istiyoruz. Ama teröristler buna fırsat vermiyorlar. Hangi karanlık güce hizmet ettiği belli olmayan bu hainlere karşı devletimiz asla fırsat vermeyecektir. Terörle mücadelemiz kararlılıkla, azimle devam edecektir. Devletimiz güçlüdür ve güvenlik güçlerimizde gece gündüz demeden 24 saat buradaki can ve mal güvenliğimizi sağlama konusunda bütün gayretlerini sarf ediyorlar. Halkımızın çok uyanık olması lazım. Teröristlere hiçbir zaman destek ve fırsat verilmemelidir. Bir kez daha buradan bölücü terör örgütünü nefretle şiddetle kınıyorum, lanetliyorum" diye konuştu.

Halkın huzur ve güveninin sağlanması amacıyla bölgede planlanan operasyonel faaliyetlerin devam ettiğini de belirten Vali Çolak, firma yetkililerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Vali Çolak ve beraberindeki heyet, daha sonra Pervari ilçe merkezinde incelemelerde bulundu. Vali Çolak, Pervari Kaymakamlığı, Pervari Belediyesi ve İlçe Emniyet Amirliği'ni ziyaret ederek, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlçe merkezindeki esnafları da gezen Çolak, sorunlarını dinledi. Çınar altındaki kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Vali Çolak, il genelinde yapılan yatırımlar hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Son zamanlarda bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırılarla bölgedeki yatırımların engellenmek istendiğini ifade eden Çolak, vatandaşların bu hain suç şebekelerine karşı uyanık olmalarını isteyerek, terörist unsurlara karşı asla destek verilmemesi gerektiğini belirtti

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 19:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?