4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Teşvik süresinin uzatılması sevindirdi

STSO BAŞKANI KUZU:

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Teşvik Yasası'nın süresinin uzatılacağını belirtmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

STSO Başkanı Güven Kuzu yaptığı açıklamada, önce 36 ili kapsayan daha sonra 49 ile çıkarılan 5084 sayılı ''Yatırımların ve İstihdamın Teşvikine Yönelik Kanun ve Düzenlemeler Hakkında Kanun''un süresinin 31 Aralık 2009 tarihinde dolduğunu hatırlatarak, yasanın ildeki tüccar ve sanayiciye büyük katkı sağladığını söyledi. Kuzu, kriz beklentisi ile duran yatırımların ekonominin yavaşlamasına ve işsizliğin büyümesine neden olduğunu belirterek, "Bu nedenle, 2009 yılının sonunda süresi dolan 5084 sayılı kanunun

yürürlülük süresinin uzatılması için yaptığımız girişimler olumlu sonuç vermiş, sürenin uzatılacağı yönündeki açıklamalar bizi sevindirmiştir. Yasanın süresinin uzatılması 49 ile katkı sunulacak, krizden çıkış arayan yatırımcılara moral verilecektir'' dedi.

Bu kararın, işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Siirt'te de yeni yatırımların gelmesini sağlayacağını ve işçi çıkarmaları önleyeceğini bildiren Kuzu, ''İstihdamı arttırma noktasında önemli ölçüde katkı sağlayacak olan bu yasayla yatırımcının sıkıntılı dönemi atlatması daha kolay hale gelecektir. 5084 sayılı yasa ekonomik krize rağmen işverenin vergi ve sigorta prim yükünü azalttığı için eleman istihdamına da katkı sağlıyordu" diye konuştu.

STSO Başkanı Kuzu, son olarak, yatırımcı ve iş adamlarını süre uzatımından yararlanarak ilde yatırım yapmaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 15:42:00
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 16:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?