8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Ticaret Lisesi'nin temeli atıldı

SİİRT TİCARET LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI

Siirt Ticaret Lisesi'nin yeni binasının temeli Vali Musa Çolak tarafından atıldı. Yeni binanın Siirt'e hayırlı olmasını dileyen Vali Çolak, bu yıl eğitimde önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini belirtti.

Bahçelievler Mahallesi Kredi Yurtlar Kurumu karşısında temeli atılan yeni Ticaret Lisesi binasında turizm ve iletişim bölümlerinin de yer alacağını kaydeden Vali Musa Çolak, "Eski ticaret lisesi binamız daha önce Siirt Üniversitesine devredildiği için yeni binaya ihtiyaç duyuyorduk. Bu amaçla özel idaremize ait 5 bin 726 metrekarelik arsada yeni ticaret lisesi binasını planladık. Yatırım programına alınması ile birlikte bugün temelini atıyoruz. Yeni binamızda ticaret lisesi bölümünün yanı sıra turizm ve

iletişim bölümleri de yer alacak. 20 derslikli olarak planlanan yeni ticaret lisemizde, fizik-kimya, yabancı dil ve bilgisayar laboratuarları ile mesleki uygulama atölyesi de kurulacak. Daha önce açıkladığım gibi bu yıl Siirt'te eğitim alanında çok önemli yatırımlar yapacağız. Siirt'e ve Siirtlilere hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Konuşmalardan sonra gelecek yıl bitirilmesi planlanan yeni ticaret lisesi binasının temelini atan Vali Musa Çolak, yüklenici firma yetkililerden ve İl Milli Eğitim Müdürü T.Fikret Eteker'den bilgi alarak, işin teslim tarihinden önce bitirilmesini istedi.

SİİRT TİCARET LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
SİİRT TİCARET LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
SİİRT TİCARET LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 14:36:00
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 01:05:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?