3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Tosun Bünyamin mamasız kaldı

Siirt’te geçmiş günlerde işsiz bir babanın 13. çocuğu olarak dünyaya gelen 6 kilo 200 gram ağırlığındaki tosun bebek, şimdi mama alınamadığı için açlıkla karşı karşıya yaşam mücadelesi veriyor.

Siirt Devlet Hastanesi Doğum Servisi’nde 13. doğumunu yapan 35 yaşındaki Feleknaz Aldemir, 6 kilo 200 gram ile dünyaya getirdiği ve ’Türk Tosunu’ olarak ulusal medyada tanınan Bünyamin bebeğin işsiz babası Cemal Aldemir, maddi sıkıntı nedeniyle zor günler geçiriyor.

Anne sütünün yetersiz olması nedeniyle mamayla beslenmek zorunda kalan bebeğin babasının mama alacak parasının bile kalmadığı öğrenildi.

Siirt’in Karakol Mahallesi’nde çökmek üzere bir evde yaşayan Aldemir ailesi bir taraftan yokluk içinde yaşarken, diğer taraftan da yeni doğan 6 kilo 200 gram ağırlığındaki bebeğiyle diğer çocuklarının geçimini sürdürmenin çabalarıyla mücadele veriyor.

Baba Cemal Aldemir işlerinin iyi gitmemesi nedeniyle işyerini kapatma hazırlığında olduğunu belirterek, "Bu nedenle çocuklarımın geçimini sağlayamaz duruma geldim. Oturduğumuz ev bozuk ve oturulamaz durumda, her an üzerimize çökebilir. İşlerimin iyi gitmemesi nedeniyle işyerimi kapatma çalışmalarım sürüyor. Şu anda işsiz konumundayım. Çocuklarıma bakacak maddi gücüm kalmadı. Yeni doğan bebeğim Bünyamin’e mama bile alacak param yok. Evimizin onarımı için ve maddi destek sağlamak amacıyla özellikle Siirt Milletvekili ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; lütfen bizi bu perişanlıktan kurtarın. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Çocuklarımın okul ihtiyaçlarını da devlet büyükleri karşılamasa çocuklarıma okula bile gönderemeyeceğim. Bu konuda çok büyük sıkıntı çekiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 17:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?