9
Mayıs
2024
Perşembe
SİİRT

Toz bulutu gündüzü geceye çevirdi

SİİRT SARI TOZ BULUTUNUN ETKİSİ ALTINDA

Siirt, bugün saat 14.30'dan sonra Mardin istikametinden gelen sarı bulutun etkisi altında kaldı. Siirt semalarını kaplayan sarı bulut, gündüzü geceye çevirdi. Daha sonra yağmurla beraber çamur olarak yağdı.

Siirt semalarını saran sarı bulut, gündüzü geceye çevirdi. Vatandaşlar şaşkınlıkla gökyüzündeki bulutu izlemekle yetindi. Dün gece gök yüzünde başlayan sarı bulut, bugün etkisini artırdı. Suriye'den esen rüzgarların getirdiği toz bulutu, Siirt il merkezi ve bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiliyor. Sahra Çölü'nü aşarak Suriye üzerinden Siirt'e Diyarbakır ve Mardin üzerinden giren ve giderek etkisini artıran toz bulutu, gökyüzünün renginin değişmesine neden oldu. Şehir içi ve şehirlerarası trafikte görüş

mesafesinin düşmesine neden olan toz bulutuna hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, nefes almakta güçlük çekti. Dün akşamdan bu yana etkisini sürdüren toz bulutları, öğleden sonra yağmurun yağmasıyla adeta çamurlu yağmura neden oldu. Araçların rengi değişti, yağan yağmur çamurlu yağdı.

İlk defa bu kadar aşırı bir toz bulutu gördüklerini ifade eden Mehmet Ekinci isimli vatandaş, "Daha önce sarı bulut gördük ama böyle değil, aniden Siirt'i sardı, daha öğlen saatleri ama sokak lambaları açıldı her taraf karanlık oldu. Yağmur yavaş yavaş yağmaya başladı bu bulut çamur olarak yağacak. Çok şaşırdık biz de bulutun geçişini izliyoruz" dedi.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde toz taşımının olduğunu, güneyden esen rüzgarla birlikte Suriye'den yükselen toz partiküllerinin bölgede etkili olduğunu söylediler. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını önerdi.

SİİRT SARI TOZ BULUTUNUN ETKİSİ ALTINDA
SİİRT SARI TOZ BULUTUNUN ETKİSİ ALTINDA
SİİRT SARI TOZ BULUTUNUN ETKİSİ ALTINDA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 16:24:00
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 19:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?