5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

TRT Şeş'de canlı yayın

1 Ocak 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan TRT Şeş, Siirt'in Baykan ilçesinde bulunan Hz. Veysel Karani Camii'nde okutulan Regaip Kandili özel Kürtçe mevlidini canlı yayınladı.

Regaip Kandili olması nedeniyle TRT Şeş tarafından organize edilen ve Diyarbakır ile Siirt Müftülüklerince hazırlanan Kürtçe mevlit programı Baykan Hz. Veysel Karani Türbe ve Camii'nden canlı yayınlandı. Yatsı namazının ardından Kürtçe vaaz ile başlayan canlı yayın daha sonra Kürtçe Kuran-ı Kerim ve mevlit ile devam etti. İlk kez canlı yayın aracılığıyla okutulan Kürtçe mevlidi dinleyecek olan vatandaşlar ise türbeye adeta akın etti.

Adeta insan seline uğrayan camide ilk olarak Hz. Veysel Karani Türbesi'ni ziyaret eden vatandaşlar, daha sonra TRT Şeş'in canlı yayınladığı Kürtçe mevlit programına katıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren canlı yayında ilk olarak Kürtçe vaaz verildi. Vaazın ardından okunan Kürtçe Kuran-ı Kerim'i Kürtçe ilahiler takip etti. Binlerce insanın akın ettiği ve TRT Şeş aracılığıyla canlı yayınlanan kandil mevlidinde, erkekler caminin içinde ibadetlerini yerine getirirken, kadınlar ise cami avlusunda kendileri için hazırlanan sinevizyon aracılığı ile Kürtçe canlı yayını izledi.

Okunan Kürtçe dualara Kürtçe amin diyen vatandaşlar ise TRT Şeş'in sürekli bu tür yayınlar yapmasını istedi. Mevlide katılan vatandaşlar, bugüne kadar devlet kanalında kandil program ve mevlitlerini Türkçe dinlemek zorunda olduklarını belirterek, "Artık devir değişti ve Türkçe bilmeyen vatandaşlar kendi dillerinde okunan mevlidi dinleyip anlayabilecekler" şeklinde konuştular.

TRT Şeş tarafından canlı yayınlanan kandil özel programı, öncesinde Hz. Veysel Karani Camii'nden anons edildi. Cami hoparlöründen gerçekleştirilen anonsta, "Camimizde mevlit programı düzenlenmektedir. Bu program TRT Şeş'de canlı yayınlanacaktır. Tüm halkımız bu programa davetlidir" duyurusu yapıldı. Mevlidin Kürtçe ve canlı yayınlanacağını öğrenen Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin ve Şırnak illerinden binlerce insan türbeye akın etti. Saat 20.30'da başlayan ve Kürtçe kardeşlik mesajlarının da verildiği mevlit özel programı saat 22.00'de sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 17:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.osscografya.blogcu.com IP: 88.230.66.xxx Tarih : 27.06.2009 22:05:28

sevindimmm cok iyi olmuş