4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Türban Kulübesi'ne açıklama

Siirt Üniversitesi tarafından bazı ulusal ve yerel yayın organlarınca ''Türban Kulübesi'' başlığı adı altında yayınlanan haberle ilgili bir basın açıklaması yapıldı.


Siirt Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada üniversitelerin bilim ve demokrasinin temeli olan kuruluşlar olduğu bildirilerek üniversitenin girişinde bulunan kulübenin soğuk ve yağışlı havalarda, türbanlı ve diğer öğrencilerin de kullandığı bekçi kulübesinden ibaret olduğu açıklandı.


Açıklamada, "Ülkemizde var olan birtakım problemler, kuşkusuz üniversitelerde de yaşanmaktadır. Bunlardan bir tanesi de, türban ve başörtüsü ile eğitim yapmak isteyen kız öğrenciler sorunudur. Gerek Anayasamızda, gerekse Yükseköğretim Kurulu mevzuatında üniversitelerde kılık kıyafetin nasıl olacağı konusu açıkça belirtilmiştir. Üniversitemizde de mevcut yasa ve yönetmeliklere aykırı hiçbir işlem ve uygulama yapılmamıştır ve bundan sonra da yapılmayacaktır. Ancak, 14.12.2007 tarihli bazı ulusal ve yerel gazetelerde üniversitemiz girişinde bulunan, soğuk ve yağışlı havalarda türbanlı ve diğer öğrencilerin de kullandığı bekçi kulübesinin fotoğrafları yayınlanarak mevcut yasa ve yönetmeliklere aykırı bir durum varmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Yapılan uygulama, Anayasa'ya, insan hak ve onuruna saygı içindir. Kaldı ki, bu uygulama yeni olmayıp, Siirt Eğitim Fakültesi, Dicle Üniversitesi'ne bağlı iken başlatılmış bir uygulamadır" ifadelerine yer verildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2007 Pazar 15:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?