4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Turistlerden Siirt'te yoğun ilgi

Siirt Kültür ve Turizm Müdürü Yaşar Baran, kente gelen turist sayısında artış olduğunu söyledi. 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Baran, son yıllarda şehre gelen turist sayısında artış olduğunu ifade ederek, "Kente son zamanlarda gelen turist sayısında belirgin bir artış var. 

Buraya gelen turistleri en iyi şekilde karşılamaya ve ağırlamaya çalışıyoruz. Şehre teşrif eden turistlere, tarihi ve kültürel yerleri tanıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

Özellikle Kore, Çin, Azerbaycan, İspanya, Moldavya, Avusturya ve Hollanda'dan turist gelmesinin Siirt için bir güzellik olduğunu dile getiren Baran, turistlerin halkın ilgi odağı haline geldiğini söyledi. 

Kültür ve Turizm İl Müdürü Baran, turistlerin en fazla beğenisini kazanan yerlerin Ulu Camii, Kale, Veysel Karani ve İbrahim Hakkı Hazretleri Türbesi'nin olduğunu sözlerine ekledi. 

Gelen turistleri en iyi şekilde ağırlamanın çabası içerisinde olduklarını söyleyen esnaf ise, "Turistleri en iyi şekilde ağırlamamız ve karşılamamız hem kentte hem ülkede turizmi canlandırır" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 15:39:21
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 15:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek tatlı IP: 85.106.235.xxx Tarih : 13.06.2006 18:46:35
merhaba ben kocaeli üniversitesi turizm rehberliği bölümünden bu sene mezun oldum.memleketimde çalışmak istiyorum ama çalışma alanı ne yazıkkı yok denecek derece.bu yüzden memleketimde çalışamamak beni çok üzyor bu bölümden mezun olupta işsiz kalmak istemiyorum.lütfen ilgili mevkiler artık uyansın bi şeyler yapsın siirtimizi tüm türkiyeye tanıtalım.bunda da Siirt Turizm Müdürüne çok iş düşüyor.