3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Turizm haftası, çeşitli etkinliklerle kutlanacak

29. Turizm Haftası, ülke genelinde olduğu gibi Siirt’te de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar kapsamında şehrin muhtelif yerlerine turizm ile ilgili sloganlar içeren pankartlar asılacak.
 
Haftanın kutlamasına ilişkin ilk tören, 19 Nisan 2005 Salı günü Aydınlar İlçesi Kaymakamı Ahmet Sucu, Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda saat 10.30’da başlayacak. Törenden önce salon bahçesinde folklor gösterisi gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra haftayla ile ilgili konuşmalar yapılacak.
 
Buradaki törende Turizm Haftası nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasına dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından, Siirt İlim Spor Kültür Araştırma Vakfı'na (SİSKAV) bağlı sanatçılar tarafından gerçekleştirilecek müzik dinletisi ve ikramla sona erecek.
 
Aydınlar İlçesindeki son program İbrahim Hakkı Hz.’nin yapmış olduğu Kal’a-tül Üstad’a yapılacak gezi ve ikram sona erecek.
 
20 Nisan 2005 Çarşamba günü öğretmen ve öğrencilerden oluşan 40 kişilik bir grup Batman'ın Hasankeyf İlçesine götürülecek ve buradaki tarihi ve turistik eserleri görmeleri sağlanacak.
 
Aynı gün İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek öğrenci grupları Valilik Sergi ve Satış Merkezi ile Kilim Atölyeleri gezdirilerek, Siirt'in el sanatları ve ürünleri hakkında bilgi verilecek.
21 Nisan 2005 Perşembe günü, İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nde 10-14 saatleri arasında ilimizin ve ülkemizin tarihi ve turistik değerlerini yansıtan filmler gösterime girecek.
Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 13:06:11
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 16:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?