3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Turizm sektörüne insan yetiştirilecek

Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu ara insan gücünü yetiştirmek amacıyla düzenlenecek olan kurslar için Ağustos ayında seçme sınavı yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Turizm Eğitim Merkezleri'nde (TUREM) düzenlenecek program, "Turizm İşletmelerine Personel Yetiştirme Temel Eğitim Kursları" adını taşıyor.

Kurslar, Burdur Turizm Eğitim Merkezi’nde "Yiyecek ve İçecek Servisi, Kat Hizmetleri, Yiyecek Üretimi" branşlarında; Alaçatı Turizm Aşçılık Eğitim Merkezi’nde "Yiyecek ve İçecek Servisi ile Yiyecek Üretimi" branşlarında, diğer Eğitim Merkezlerinde ise "Önbüro, Yiyecek ve İçecek Servisi, Kat Hizmetleri, Yiyecek Üretimi" branşlarında açılacak.

30 hafta süreli kurslar, yatılı ve gündüzlü olarak düzenlenecek. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere "Başarı Belgesi" verilecektir. Kursiyer adaylarının seçme sınavları, başvuruda bulundukları Turizm Eğitim Merkezinde, mülakat ve test olmak üzere, iki aşamalı yapılacaktır.
Kursiyer adaylarında aranan koşullar:

1- Önbüro bölümü için, en az lise veya dengi okul mezunu, Yiyecek ve İçecek Servisi, Kat Hizmetleri ve Yiyecek Üretimi bölümlerinde ise en az ilköğretim okulu mezunu olmak,
2- Giriş sınavlarının yapıldığı yıl itibariyle 21 yaşından gün almamış olmak (20 yaşından gün almış olan erkek adayların, askerlikle ilişkilerinin bulunmadığını veya ertelendiğini belgelendirmeleri gerekmektedir.)
3- Önbüro bölümüne başvuran adaylar için, bir yabancı dil bilmek,
4-Evli olmamak (Kurs süresinde evlenenlerin kursla ilişkisi kesilir)
Adayların, bir dilekçe ekinde, aşağıda belirtilen belgelerle birlikte kursa katılmak istedikleri Turizm Eğitim Merkezine, şahsen veya posta ile başvurmaları gerekmektedir.

Adaylar son başvuru ve Seçme Sınavı tarihlerini gazete ilanlarından, Turizm Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinden öğrenebilirler. Kursiyerler başarılı oldukları taktirde turizm sektöründe istihdam edilecek.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 17:34:16
Güncelleme :25 Mayıs 2005 Çarşamba 18:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?