4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Türkiye'nin en şanssız ili Siirt

Türkiye'de 81 il içerisinde Milli Piyango bayii olmayan tek il Siirt. Siirt'te vatandaşlar, 20 milyon YTL'lik ikramiyenin hayalini kuramıyor.

Siirtliler, çevre illerden gelen seyyar satıcıların sattığı biletleri de almaya korkuyor. Sahte bilet konusunda endişeler taşıyan vatandaşlar, bu yılbaşını da biletsiz geçirecek. Seyyar Milli Piyango bayii Ahmet Kıraç, Siirt'te uzun yıllardır Milli Piyango bileti sattığını ancak Siirtlilerin, sahte olabileceği düşüncesiyle bilet almaya korktuğunu belirtti. Kıraç, "Gaziantep'ten yıllardır Siirt'e gelerek bilet satıyoruz. Siirtliler bize güveniyor. Piyangodan hayali olmayan Siirtlilere umut dağıtıyoruz.

Siirt'te Milli Piyango bayii olmadığı için vatandaşlar doğal olarak umudunu kesmiş durumda. Siirtliler, bize güvensin ve inansınlar" dedi.

Vatandaşlardan Kasım Arslan, Siirt'te bulunan Milli Piyango bayiinin yıllar önce kapandığını belirterek, "Türkiye'nin en şansız ili Siirt'tir. Seyyar bayilerden bilet almaya korkuyoruz. Yılbaşında kazanan talihliye 20 milyon YTL verilecek. Milli Piyango bayiimiz olmadığı için biz bu şansı Siirt olarak kaybetmiş durumdayız. Siirtlilerin birçoğu başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerden bilet getiriyorlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 17:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?