5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Uçak seferleri yeniden başlıyor

SİİRT HAVAALANI'NDA UÇAK SEFERLERİNİN YENİDEN BAŞLAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR

Siirt Havaalanı'na tarifeli uçak seferleri yeniden başlıyor.

Atlas Jet firması tarafından 2008 yılına kadar sürdürülen uçak seferlerinin iptal edilmesinin ardından Siirt Havaalanı'nda çalışma başlatılmıştı. Söz konusu çalışmaların tamamlanmasının ardından havaalanına Borajet firmasının 'dolmuş uçak' seferleri düzenleyeceği bildirildi.

Borajet Siirt Temsilciliğini üstlenen Sualp Turizm firmasının sahibi Ömer Faruk Sualp, Borajet firmasının Siirt Havaalanı'nda kullanılacak olan malzemeleri getirdiğini belirtti.

Sualp, "Biliyorsunuz ki, iki buçuk yıla yakındır Siirt'te Atlasjet tur uçak seferlerini askıya aldı. Siirt'e inebilecek bir uçak yoktu. Bu son aşamada Borajet diye bir firma 3 tane uçak alarak 72 kişilik kapasiteli uçaklarının koltuk aralarını biraz daha geniş tutmak için koltuk sayısını 66'ya indirdi. Biz bu uçakları 2 ay önce bekliyorduk. Ama Sivil Havacılık'tan henüz lisans alamadık. Durumun en son aşaması şudur; geçen Perşembe günü ayın 17'sinde Devlet Hava Meydanları İsletmesi Genel Müdürlüğü'nden sertifikalı arkadaşlarımızın da burada çalışabilmelerini sağlamak üzere kartları için müracaatta bulunduk. Şu anda tek kalan şey sivil havacılık vizesi. İzninden sonra hayırlısı ile en kısa zamanda tahminen 15 güne kadar uçak seferlerimiz başlayacak. Bu şu anda uçak seferlerinin olmaması için bir sıkıntı yoktur. İnşallah fiyatları da makul olacak bir şekilde bölgemizin durumuna göre uygun bir fiyatta uygulayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 10:37:01
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 11:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?