8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİİRT

Uçurumdan atlamamış itilmiş

SİİRT’te, şiddet gördüğü eşine açtığı boşanma davası sürerken, kazayla düşüp öldüğü iddia edilen öğretmen 25 yaşındaki Esin Güneş’in kapatılan dosyası, ailesinin ’cinayet’ itirazı üzerine yeniden açıldı.

 İntihar olarak geçen olayda, Esin öğretmen atlamamış, itilmiş.Savcılığın yaptığı soruşturmanın ardından, Esin Güneş’in eşi Güven Güneş ile onları taşıyan taksici Beşir Üzüm hakkında ’kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle açtığı davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar, olayın kazayla meydana geldiğini ileri sürerken, anne Fahriye Işık, kızının şiddet uygulayan damadı tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

Siirt’te özel güvenlik görevlisi Güven Güneş ile 75’inci Yıl İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Esin Güneş, 2008 yılında evlendi. Esin Güneş, evliliklerinin ikinci yılında eşinden şiddet görmeye başladı. Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle yüzünde yaralar ve morluklar oluştuğu gerekçesiyle öğrencilerinin karşısına çıkamayan Esin Güneş, eşine boşanma davası açtı. Ancak Güven Güneş, boşanma davasına karşı çıktı.

Öğretmen Esin Güneş, 24 Ağustos 2010 günü Aydınlar İlçesi’nde ’Kale’ olarak bilinen uçurumun altında ölü olarak bulundu. Olayla ilgili olarak ifadesine başvurulan Güven Güneş, ilk ifadesinde olayın kazayla meydana geldiğini belirterek, ’taksici arkadaşım Beşir Üzüm’ün kullandığı araçla bölgeye gittik. Eşim hava alsın, gezelim istedik. Kameriyede otururken ayağa kalkmak istedi. Bu sırada ayağı takıldı ve düştü’ dedi.

AİLENİN, ’KAZA DEĞİL, CİNAYET’ İTİRAZI DOSYAYI AÇTIRDI

Olayın dosyası, önce ’kaza’ denilerek kapatıldı. Ancak genç öğretmenin ailesi, kızlarının kaza sonucu ölmediğini, damatları tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Aile fertleri kendi imkanlarıyla topladıkları delillerle Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, olayın soruşturulmasını talep etti. Talep üzerine savcılık, dosyayı yeniden açarak soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda savcılık, Esin Güneş’in eşi ile taksici arkadaşı hakkında, ’kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla ömür boyu hapis istemiyle dava açtı.

İLK DURUŞMA YAPILDI

Olayla ilgili Siirt Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya Esin Güneş’in babası Yüksel ve annesi Fahriye Işık, avukatları Abdulhakim Gider ve tutuksuz yargılanan sanıklar Güven Güneş, Beşir Üzüm ile avukatları katıldı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Güven Güneş, Beşir Üzüm ve Esin Güneş’in annesi Fahriye Işık’ın ifadeleri alındı.

Sanıklar Güneş ile Üzüm, daha önce savcılıkta verdikleri ifadeleri tekrarlayarak, Esin Güneş’in kazayla düşüp öldüğünü söyledi.

Anne Fahriye Işık ise kızının öldürüldüğünü ve sorumluların cezalandırılmasını istedi. Işık Ailesi’nin avukatı Abdulhakim Gider, olay yerinde keşif yapılması, Esin Güneş’in tırnakları arasında bulunan et parçalarının DNA testine gönderilmesi ve tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanması taleplerinde bulundu.

Sanık avukatları ise DNA testi için yapılan talebin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıkların tutuklanma taleplerini reddederken, olay yerinde keşif yapılması talebini değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesi gazetecilere açıklamarda bulunan Esin Güneş’in annesi Fahriye Işık, kızının istememelerine rağmen Güven Güneş ile evlendiğini ve evlendikten bir ay sonra eşinden şiddet görmeye başladığını söyledi. Anne Işık, "Benim kızımı pikniğe götürdüğünü söylemiş. Gittikleri yer ailece piknik yapılacak yer değil. Piknik malzemeleri yok. Pikniğe gitmişlerse taksi şoförünün onların yanında uçurumun kenarında işi ne? Olay önce hiç soruşturulmadan kapatıldı ve dosyada takipsizlik kararı verildi. Ancak, girişimlerimiz sonucu takipsizlik kararı kaldırılarak dava açıldı. Kızım, damadım tarafından açık bir şekilde öldürüldü. Olay er geç ortaya çıkacaktır. Adalete güveniyorum" dedi.

 

...
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2011 Perşembe 17:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?