4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Uçurumun dibinde 7 saat

SİİRT'TE YARALI BİR ÇOCUK 7 SAATLİK BİR KURTARMA OPERASYONUYLA KURTARILDI

Siirt il sınırları içerisinden geçen Botan çayına yüzmek için giden bir çocuk, yükseklikten kayması sonucu kayalıkların üzerine düştü. Sapa bölgeye hemen tüm birimler sevk edilirken 7 saatlik bir kurtarma operasyonuyla çocuk yaralı bir şekilde kurtarıldı.

Operasyona katılan ekiplerden ve yaralı çocuğun akrabalarından alınan bilgilere göre, Siirt'te havaların güzel olması sebebi ile, dedesinin yanında kalan 14 yaşındaki İdris İlik sabah saatlerinde sınıf arkadaşları ile beraber yüzmek için Siirt merkezden 5 kilometre uzaklıkta bulunan Botan çayına yüzmek için gitti. 6 arkadaşı ile beraber giden İdris ilik dönüşte uçuruma tırmanınca yorgunluktan kayarak aşağı düşmesi sonucu ağır yaralandı. Uçurumdan kayarak sarp bölgede bulunan kayalıkların üzerine düşünce bölgede cep telefonu sinyalleri çekmediği için arkadaşlarından 1 kişi olay yerinden ayrılarak cep telefonunun çektiği bir yerden 112 acil servise haber verdi.

Hemen harekete geçen 112 acil servis ekipleri olay yerinin dağlık olması ve ulaşım araçları ile gidilemediği için Jandarma Sivil Savunma ve Siirt Belediyesi'ne bağlı itfaiyeye haber verdi. Bölgede helikopter ile geniş bir arama başlatan jandarma ekipleri saat 15.00 civarında çocukların düştüğü yeri tespit etti. İl Sağlık Müdürü'nün de katıldığı operasyonda bölgeye 2 ambulans, 1 itfaiye aracı, 2 Sivil Savunma aracı ve çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. 112 acil servis ekipleri, Sivil Savunma ekipleri ve jandarma eşliğinde 3 kilometrelik bir yürüyüşün ardından olay yerine intikal ederek yaralıya ilk müdahale yapıldı. Devlet Hastanesi'nde uzman doktorlar evlerinden çağırılarak acil serviste hazır bekletildi. 7 saatlik operasyon sonucu yaralı, ambulans ile Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste bekleyen uzman doktorlarca çocuğun sağ bacağında ve kaburgalarında kırık olduğu tespit edildi.

Dedesi ile beraber yaşayan İdris İlik (14) İstanbul'daki ailesine akrabaları tarafından haber verildi. Sağlık İl Müdürü Dr Emre Ömür Uzun, yaralının 7 saatlik bir operasyon ile kurtarıldığı belirterek "Saat 15.00 sıralarında yüksekten düşme diye bir ihbar geldi. Olayın belirtildiği yerde yüksekten bir vatandaşın düştüğü haber verildi. Hemen çalışmalara başladık, olay yerine 112 acil servis ekipleri sevk ettik. Fakat olayın coğrafi olarak zor bir yer olduğu için Tugay Komutanlığı'na bağlı jandarma ekipleri, itfaiye ve Sivil Savunma ekiplerin yardımı ile olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Hastamızın fiziki durumu iyi, hayati tehlikesi bulunmuyor. 7 saatlik bir operasyon sonucu kurtarılan hastamızın bulunduğu yer, helikopter inemediği ve telsiz ve telefon şebekelerin çekmediği bir yer.

Sağ bacağında kırık var, kaburgalarında kırık olabileceğini düşünüyoruz. Ama genel durumu iyi, yaralı hastamızı kurtarmak için emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi. Yaralı çocuğu kurtarma operasyonuna katılan jandarma karakolu komutanı da İlik'in durumunu öğrenmek için acil servisi ziyaret etti.

SİİRT'TE YARALI BİR ÇOCUK 7 SAATLİK BİR KURTARMA OPERASYONUYLA KURTARILDI
SİİRT'TE YARALI BİR ÇOCUK 7 SAATLİK BİR KURTARMA OPERASYONUYLA KURTARILDI
SİİRT'TE YARALI BİR ÇOCUK 7 SAATLİK BİR KURTARMA OPERASYONUYLA KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 09:58:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 19:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?