5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Umre yolcularına aşı yapıldı

Siirt'ten kutsal topraklara umreye gidecek olanlara önce seminer verildi, ardından çeşitli hastalıklara karşı Menenjit aşısı yapıldı. İlk umre kafilesinin 5 ve 6 Mart 2009 tarihlerinde yola çıkacağı belirtildi.

Siirt'ten kutsal topraklara gidecek olan umre ziyaretçilerine Çarşı Camii'nde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aşıları yapılırken, İl Müftüsü Mahmut Gürlen, ''Umreye dünyanın her yerinden insanlar geliyor ve birçok hastalık bulaşabilir. Bu nedenle koruyucu tedbir amaçlı umreye gideceklere menenjit aşısı yapılıyor. Perşembe ve Cuma günü yola çıkacak Umrecilerimize, içinde CD, fotoğraf albümü, umre duaları ve Umre rehberi olan çanta verildi. Bu çantada evraklarını ve pasaportlarını taşıyabilirler" dedi.

Müftü Gürlen, "Umreye gidecek vatandaşlarımıza kutsal topraklarda zorluk çekmemeleri için müftülüğümüz tarafından verilen seminerin sonuncusunu Çarşı Camii'nde düzenledik. Seminerlerimizde umre nasıl yapılır, umre yasakları, ihram, tavaf, Say ile Mekke ve Medine tarihleri anlatıldı. Umrecilerimizin sağlık ve huzur içerisinde vazifelerini yerine getirmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken önlemleri almıştır" şeklinde konuştu.

245 kişiden oluşan Siirt'in ilk umre kafilesinde 135 erkek, 102 kadın ve 8 çocuk bulunurken, yurda dönüşlerin 25 Mart 2009 tarihinde yapılacağı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 10:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?