4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Üniversite öğrencilerinden protesto

Siirt Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, polis ve üniversite yönetimi tarafından psikolojik baskı gördüklerini iddia ederek protesto gösterisi yaptılar.

Siirt Üniversitesi'ne bağlı eğitim fakültelerinde eğitim gören bir grup öğrenci, polis ve üniversite yönetimini protesto etti. Kürtçe yazılı pankartlar ile üniversite kampüsünde slogan atan öğrenciler basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

Grup adına açıklamayı okuyan İbrahim Bulam, üniversite yönetiminin izni ile çevik kuvvet ve sivil polisler tarafından öğrencilerin potansiyel suçlu gibi çembere alındığını iddia etti. Bulam, "6 Kasım 2007 tarihinde okul kantininde yapmış olduğumuz YÖK'ü protesto eyleminde üniversite yönetimi tarafından engellendik. Ayrıca üniversite idaresinin izni dahilinde çevik kuvvet ve sivil polisler üniversite kantininde bizi potansiyel suçlu gibi çembere alıp bizlere psikolojik baskı uygulamışlardır. Polislerin 10 kamera ile bizlerin görüntülerini kameraya alması, doğal bir olay gibi karşılanıp, bunun yanında öğrencilerin yaşam alanı olan okul kantinini kullanması suç sayılmıştır. Bu antidemokratik uygulamalar sonucunda okul idaresi tarafından 38 öğrenciye soruşturma, 2 kişiye yarı yıl, 2 kişiye birer ay, 6 kişiye 2 hafta, 5 kişiye bir hafta, 18 kişiye kınama ve 4 kişiye de uyarı gibi, hak etmedikleri cezalar verilmiştir. Cezaların verilmesinde sabit görülen suçlar olarak üniversite eğitiminin aksamasına neden olmak ve yasa dışı slogan atmak gibi asılsız iddialar gerekçe gösterilmiştir" dedi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasının ardından öğrenciler "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attıktan sonra olaysız ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
naz yiğit IP: 81.213.199.xxx Tarih : 30.12.2007 19:39:24

yyapılanlar gerçekten artık kaldırılamaz derecede ülkemizin gazetesi "türkiye" GAZETESİNDE DAHİ dahi yök belasına olan sitem dile getirilirken bizim dile getirmemiz olay oluyor evet gazetemizde yer aldığı "YÖK BİZ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BİLİNCİNİ ORTADAN KALDIRDI"........YÖK YETMİYO ŞİMDİ ÜNİVERSİTELER DE VAR OLAN BİLİNCİMİZİ BU SAÇMA SAPAN SORUŞTURMALARLA KAlDIRIYO... Bir "STOP" levhası koyun artık bi yere.!!!!!!!!!!!!1