5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Üniversitede mezuniyet heyecanı

SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET HEYECANI

Siirt Üniversitesi 2. akademik dönem öğrencilerini mezun etti. Düzenlenen mezuniyet töreninde mezun olan öğrenciler yemin etti.

Üniversitenin şehir merkezindeki kampüsünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, "Bugünün benim için ayrıca özel bir anlamı olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü hem rektörlüğümün 2. yılını tamamlamanın, hem de Siirt Üniversitesi'nin 2. akademik yılı mezunlarını uğurlamanın sevinç ve gururunu birlikte yaşıyorum. Üniversitemiz, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen, eğitim ve öğretime başladığı tarihten bugüne kadar geçen 2 yıllık süre içerisinde ülkemiz hizmetine, bugün mezun olacak öğrencilerimizle birlikte bin 209 lisans ve bin 554 önlisans olmak üzere toplam 2 bin 763 mezun vermiştir. Üniversitemiz kişi başına düşen yayın sıralamasında toplam 115 üniversite arasında 24. sırada bulunmaktadır. Ayrıca, 7 profesör, 2 doçent, 23 yardımcı doçent, 33 öğretim görevlisi, 9 okutman, 20 araştırma görevlisi ve 1 uzman olmak üzere toplam 95 öğretim elemanımızın görev yaptığı üniversitemizde, ortalama her 39 öğrencimize 1 akademik personel düşmektedir. Tüm bunlar hem ilimiz hem de yeni kurulan üniversitemiz için büyük bir başarı ve övünç kaynağıdır. Üniversitemiz, Siirt ilinin kalkınması, gelişmesi ve hak ettiği yere en kısa sürede ulaşması için de büyük bir çaba içerisindedir. Kampüs inşaatlarımız hızla ilerliyor, personel lojmanları bitme aşamasına geldi, Siirt ilimizin çehresini değiştirecek yeni bölüm ve programlar büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Tüm bunlar gösteriyor ki öğrencilerimiz, gelecek her yeni eğitim-öğretim yılında, daha iyi, daha kaliteli ve daha güzel bir üniversitede öğrenim göreceklerdir. Huzurunuzda, sizlere bunun sözünü veriyorum" dedi.

Törende daha sonra üniversiteden dereceyle mezun olan öğrencilere Rektör Ziyadanoğulları, Siirt Belediye Başkan yardımcısı Seyfettin Aydın, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam ve idareciler tarafından plaket verildi.

İl dışındaki toplantısı nedeni ile Siirt Valisi Musa Çolak'ın katılamadığı mezuniyet töreninde, SGK İl Müdürü Av. İsmail Sevim, Müftü Faruk Arvas, Defterdar Musa Avcu, AK Parti İl Başkanı Bayram Kızılay, Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Özgür Çalapkulu da hazır bulundu.

SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET HEYECANI
SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET HEYECANI
SİİRT ÜNİVERSİTESİ'NDE MEZUNİYET HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 14:16:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 14:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?