5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Üniversitesi'nin fıstık planı

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları üniversite olarak 100 bin fıstık ağacı dikmeyi hedeflediklerini belirterek il genelinde 100 milyon ağacın dikilmesini dilediğini söyledi.

Siirt fıstığının çok güzel bir aromaya sahip olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ziyadanoğulları, "Bu güzel aromaya sahip kolay çıtlatılan fıstığın tüm ülkemizde tanıtılması gerekiyor. Ancak bunun için yeterli üretim olması zorunludur. Benim gönlümden geçen Siirt il genelinde şimdiden ülke olarak nüfus açısından önümüzdeki yıllarda ulaşacağımız bir rakam olan 100 milyona denk bir şekilde fıstık ağacının dikilmesidir.

Vatandaş sayısınca fıstık ağacı dikmeliyiz. Üniversite olarak biz kendimize 100 bin fıstık ağacı dikmeyi hedef olarak belirledik. Bunun ilk adımını da attık. Bu yıl ilk etapta üniversitemize tahsis edilen alanda bir bölümü fıstık ağacı olmak üzere 10 bin fidanın dikimini gerçekleştirdik. Siirt'in ekonomik yönden kalkınması fıstıkla sağlanabilir" dedi.
Ziyadanoğulları, dikilen fidanların bakım ve sulaması için bir tanker sağladıklarını ve bir ekip oluşturduklarını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?