5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Uyuşturucu tacirlerine 8 tutuklama

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 8 TUTUKLAMA

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ilde faaliyet gösteren sokak satıcıları ve uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik planlı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Yaklaşık 3 ay boyunca sürdürülen planlı operasyon kapsamında yapılanmanın içerisindeki sokak satıcılarına ve uyuşturucu madde kullanıcılarına yönelik yapılan ara yakalamalar sonucunda toplam 477 gram esrar maddesi ele geçirildiği ifade edilerek, "13.04.2010 günü saat 06.00'da ilimizde, Şirvan ilçemizde ve Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde eş zamanlı olarak toplam 15 ayrı noktada yapılan aramalar sonucunda, E.A. isimli şahsın ikametinde 3.080 gram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Projeli çalışma kapsamında ara yakalamalar ve operasyon günü yapılan yakalamalar ile birlikte toplam 3 kilo 557 gram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak sokak satıcısı olduğu değerlendirilen R.D., O.B., O.G., A.A., V.Ç., A.Ö., E.A. ve E.S. isimli şahıslar hakkında uyuşturucu madde satıcılığından, S.A., M.Ş., M.A.S., R.T., A.Ü. ve

K.A. isimli şahıslar hakkında uyuşturucu madde kullanmak suçundan şüpheli sıfatı ile gerekli işlemler başlatılmış, S.A., M.Ş., M.A.S., R.T., A.Ü. ve K.A. isimli şahıslar, alınan ifadelerinin ardından KOM. Şube Müdürlüğümüzden salıverilmiş, operasyon neticesi firari olan 1 şahsın aranmasına devam edilmektedir. Alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılan R.D., O.B., O.G., A.A., V.Ç., A.Ö., E.A. ve E.S. isimli şahıslar ise sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir" denildi.

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 8 TUTUKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 18:21:00
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 09:58:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?