3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

'Uyuşturucu ticareti terörün besin kaynağı'

Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından "Madde Bağımlılığıyla Mücadele" konulu panel verildi.
Emniyet Teşkilatı’nın 160. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Siirt Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından, Anadolu Lisesi öğretmenlerine yönelik "Madde Bağımlılığıyla Mücadele" konulu bir panel düzenlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Kemal Gezer’in verdiği panele, Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Çetinkaya ve öğretmenler katıldı. Sinevizyon destekli panele öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Panelde "uyuşturucu bağımlılığı, bağımlılık yapan maddeler, çözücü-uçucu maddeler, uyuşturucunun etkileri, uyuşturucunun fiziki, psikoloji, sosyal, maddi etkileri ve bağımlılıkla ilgili risk faktörleri" konularına yer verildi.

Panelde konuşan Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü Başkomiser Kemal Gezer, terör örgütlerinin parasal kaynağını uyuşturucudan sağladığını ve ülkenin bütünlüğüne karşı silah olarak geri döndüğünü belirterek, "Gerek ülkemizde gerekse dünyada, terör örgütlerinin en büyük gelir kaynağının uyuşturucudan elde edilen paralar olduğu bilinmektedir. Elde ettiği parayla silah alarak masum insanları katleden, bu örgütler kendi militanlarını uyuşturucu geliriyle eğiterek, normal bir insanın yapamayacağı çocuk, genç, yaşlı demeden masum insanları, kundaktaki bebekleri ve hamile kadınları bile gözünü kırpmadan öldürmüşlerdir" dedi.

Başkomiser Gezer, uyuşturucuyla mücadele yolunun eğitimden geçtiğini hatırlatarak, "Uyuşturucu sağlımız için en büyük tehlikedir. Türkiye’de uyuşturucu bağımlısının artmaması için gençlerimizin arkadaş çevresini iyi seçmesi gerekir. Uyuşturucu tacirlerinin tek hedefi gençlerdir. Bu konuda gençlerimizin tuzağa düşmemesi için akıllı davranması ve uyuşturucu kullananlara uymaması gerekir" şeklinde konuştu.

Panele katılan öğretmenlere, polis memurları tarafından karanfil ve çikolata ikramında bulunuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 16:42:21
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 15:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?