4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Uzmanlardan "sıcak hava" uyarısı

siirtHava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği Siirt'te vatandaşlar, evlerine kapandı. 

Kentte hava sıcaklığının 40 dereceye kadar yükselmesi hayatı olumsuz etkilerken, sıcaklardan bunalan vatandaşlar sokağa çıkmıyor. 

Siirtliler, "Yıllardır sıcak mevsim görüyoruz, ama bu yılki sıcaklar oldukça etkili. İlk kez böyle bir sıcaklık görüyoruz. Sıcaklar nedeniyle evlerimize kapanmak zorunda kalıyoruz. Zaman zaman yüzme havuzlarına giderek serinlemeye çalışıyoruz. Buzdolapları bizleri serinletmeye yetmiyor" dediler. 



Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde artan sıcakların bazı hastalıklara yol açtığını belirten uzmanlar, mecbur kalınmadıkça vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı. 


Siirt Özel Hayat Hastanesi doktorlarından Uzman Dr. Yasin Sarı, özellikle sıcak havaların yaşlı insanları etkilediğini söyledi. 


Gündüz 10.00-17.00 saatleri arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulunan Sarı, "Havaların sıcak olmasıyla birlikte ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmak gerekiyor. Bu tür yemekler insan vücudunda değişik etkenler bırakmaktadır. Bol bol sıvı alınmalı ve meyve tüketilmelidir. Tansiyon ve kalp hastalığı problemi olmayanlara tuzlu ayran önerilmektedir. Sık sık duş alınmalı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2006 Cumartesi 14:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?