5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Vali çalışmaları yerinde inceledi

SİİRT VALİSİ ÇOLAK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Siirt Valisi Musa Çolak, Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlükleri tarafından il genelinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

İlk önce makamında Karayolları 9. Bölge Müdürü Fuat Soyal ve DSİ 10. Bölge Müdürü Türkay Özgür'den yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Vali Çolak, daha sonra basın mensuplarını da yanına alarak, 1972 yılında yapımına başlanan Siirt-Eruh yolunda incelemelerde bulundu. Vali Çolak yolun neden bu kadar yıldır bitirilmediğini sorarak, bir an önce bitirilmesini istedi. Bölge Müdürü Soyal, 2013 yılında bitirilmesi planlanan yolun 2011 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Vali Musa Çolak, daha sonra Siirt-Batman yolunda da incelemelerde bulundu. DSİ'nin yaptığı Botan pompaj istasyonu ve temiz su arıtma tesislerinde Vali Çolak'a bilgi veren DSİ Bölge Müdürü Özgür, "16 milyona mal olan pompaj istasyonundan saatte 350 lt/sn su pompalanabilmektedir. Bu miktar da Kezer ve Hesko hatlarının çalışmaması halinde Siirt'e yetmektedir. Her üç hattı düşündüğümüzde Siirt'in 2050 yılına kadar su ihtiyacı karşılanmış durumdadır. Ayrıca Siirt'te de sulama göletleri yapmayı planlıyoruz.

Bunlarla ilgili etüt çalışmaları yürüyor. Ziyaret beldesindeki göletin çalışmaları büyük oranda tamamlandı ve burasının arazi yapısına uygun bulundu" dedi.

Özgür, il merkezi ile Kurtalan, Atabağı, Kayabağlar ve Aydınlar ilçelerinde özellikle yaz aylarında yaşanan acil su ihtiyacının karşılanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bölge Müdürü Özgür'den en az 10 adet gölet isteyen Vali Musa Çolak, uygun arazinin bulunması için yardımcı olacağını bildirdi.

SİİRT VALİSİ ÇOLAK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
SİİRT VALİSİ ÇOLAK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
SİİRT VALİSİ ÇOLAK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 10:46:02
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 11:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?