5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Vali eşi sahip çıktı

SİİRT'TE TERK EDİLEN AİLEYE VALİNİN EŞİ SAHİP ÇIKTI

Siirt Valisi Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak, yardıma muhtaç aileleri ziyaret etmeye devam ediyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile birlikte belirlediği aileleri hafta sonunda evlerinde ziyaret eden Gülsüm Çolak, ekonomik yoksunluk içindeki ailelere çeşitli yardımlarda bulundu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hıfzullah Canpolat ile SYDV Müdürü Aydın Şakar'la birlikte, eşi tarafından terk edilen Muhdiye Bekçi'yi ziyaret eden Gülsüm Çolak, ailenin bulunduğu duruma üzüldüğünü belirterek, sahip çıkacaklarını dile getirdi.

Çocukların okuması için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydeden Gülsüm Çolak, "Devletimiz herkese sahip çıktığı gibi bu aileye de sahip çıkacaktır. Bu ailenin durumu bana ulaştırıldığında bizzat evinde ziyaret ederek, dertlerine ortak olmak istedik. Eşi tarafından 10 yıl önce terk edilen bu ailemizin durumu içler acısı. 4 çocuk sahibi bu ailemize sahip çıkmak için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Özellikle çocukların okuması için yardımcı olacağız. Bu amaçla çocukların eğitimi ve diğer ihtiyaçları için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla aylık süreli yardım bağlanacak. Aylık 350 TL tutarındaki bu yardım çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya yetecektir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğümüz aracılığıyla da gıda, kömür ve nakdi yardım yapacağız. Bu kardeşimizi bulunduğu zor durumdan kurtarmak için yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Aile bireyleriyle bir süre sohbet eden ve kaldıkları evi gezen Gülsüm Çolak, daha sonra yine yardıma muhtaç olan Muhsine Kavak'ı evinde ziyaret ederek, çeşitli yardımlarda bulundu. Ailenin özürlü çocuğu Suat Kavak'ın durumu hakkında bilgi alan Çolak, bakımını sağlamak üzere aylık bağlanması ve ailenin yeşil kart konusunda yaşadığı sıkıntının giderilmesi için gerekenin yapılacağını belirtti.

SİİRT'TE TERK EDİLEN AİLEYE VALİNİN EŞİ SAHİP ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 14:08:05
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 14:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?