3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Vali gençlere güveniyor

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Koruma Vakfı (TEMA) İl Temsilcisi Hasan Gök, Vali Hüseyin Avni Mutlu’yu Makamında ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Ziyarette TEMA Vakfı Siirt Eğitim Sorumlusu Nurettin Kebapçı, Selami Değer Lisesi Öğrencileri Esra Dayıoğlu, Buşra Ataker, M.Hasan Güloğlu ve N.Samet Sarık da hazır bulundu.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya bilgi veren TEMA Vakfı İl Temsilcisi Hasan Gök; Türkiye'de, her yıl, 500 milyon tonu tarım alanlarından olmak üzere toplam 1 milyar 400 milyon ton verimli toprak erozyonla kaybedildiğini belirterek, bitki örtüsünün olmaması veya aşırı tahrip edilmesi nedeniyle yağmur, su ve rüzgarın etkisiyle toprağın aşınması, taşınması ve başka bir yerde birikmesi olarak tanımlanan toprak erozyonunun Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu en büyük tehlikelerin başında geldiğini söyledi.

Siirt’e yapamayacakları hiçbir işin sözünü vermediklerini söyleyen Hasan Gök, arıcılık konusunda önemli bir proje gerçekleştireceklerini belirti. Gök, “Bu projeyi Pervari Balıyla özdeştirerek bir seminer vermeyi planlıyoruz. Proje ile ilgili olarak TEMA Vakfı Genel Müdürü Y.Ümit Gürses’te Siirt’e gelecek” dedi. TEMA Vakfı Temsilcisi Gök, 12 okula birer adet org verileceği, diğer taraftan atık kağıt toplama kampanyasının da devam ettiğini ifade ederek şöyle konuştu:

Yaptıkları çalışmalarda şimdiye kadar Vakıf Merkezinden herhangi bir maddi katkı almadan birçok etkinlik gerçekleştirdik. Bu manada çalışmalarımıza devam edeceğiz."


Doğal çevrenin korunması ve erozyonun önlenmesi konusunda TEMA’nın çok önemli rol üstlendiğini belirten Vali Hüseyin Avni Mutlu da özetle şunları söyledi:TEMA Vakfı Siirt Temsilciliğinin çalışmalarını yakından takip ediyorum. Sizleri çalışmalarınızdan dolayı bir kere daha tebrik ediyorum. Yaptığınız çalışmalarla herkese örnek oluyorsunuz. Bu toprakları kaybetmemek için herkesin erozyonla mücadelede etkin rol alması gerekir. Maalesef erozyonla yalnız verimli topraklarımızı değil, geleceğimizi de kaybediyoruz."

 
Hasan Gök, son olarak TEMA Vakfı tarafından bastırılan ve içinde Türk Bayrağı olan 2006 yılı takvimini Vali Mutlu’ya hediye etti.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2005 Perşembe 13:09:41
Güncelleme :20 Aralık 2005 Salı 09:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?