5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Vali Kurtalan'da incelemede bulundu

Siirt Valisi Necati Şentürk ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Şentürk, Kurtalan ilçesine giderek bazı okullarda ve mikro kredi şubesinde incelemelerde bulundu.

Vali Necati Şentürk İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ile birlikte Kurtalan ilçesinde incelemelerde bulundu. Kurtalan Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Şentürk, Kurtalan Kaymakamı Mustafa Gündüz'den ilçe hakkında brifing aldı. Kaymakamlık ziyareti esnasında İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Keskin ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Erkan Dülger de hazır bulundu. Vali Şentürk, Hükümet Konağı'ndaki diğer daireleri de ziyaret ederek, kurum amirlerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
Şentürk vatandaşın işinin hızlı bir şekilde yapılması ve vatandaşa nazik davranılması hususunda çalışanlara talimat verdikten sonra Kaymakamlık'tan ayrıldı. Daha sonra Kurtalan Nihat Özdemir Mikro Kredi Şubesi'ni ziyaret eden Necati Şentürk, yetkililerden mikro kredi faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve çalışanlardan vatandaşlara daha fazla kredi kullandırılmasını istedi. Vali Şentürk, "26 bin nüfuslu bir ilçede sadece 15 kişinin kredi kullanmasını az buluyorum. Daha fazla çalışarak bu sayıyı arttırın. Bu projeyi Siirt'te de uygulamak istiyorum. Burada bu projenin ne derece verimli olduğuna bakmak istedim" dedi.

Anadolu ve İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret eden Şentürk, derslere girerek öğrencilere sorular sordu ve başarılı öğrencilere hediyeler verdi. Vali Şentürk ayrıca, öğrenciler için okullara 100 Temel Eser ve ÖSS hazırlık seti hediye etti. Vali Necati Şentürk, Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamındaki halı ve kilim dokuma kursunu ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı. Kaymakam Mustafa Gündüz, "Bu projede başından beri bize her türlü konuda maddi ve manevi olarak desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Şentürk, kurs bitiminde en güzel halıyı dokuyan 3 kursiyeri altınla ödüllendireceğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 16:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?