3
Mayıs
2024
Cuma
SİİRT

Vali MTA Kampı'nda

Siirt Valisi Murat Yıldırım, Merkez Meşelidere Köyü yakınlarında bulunan Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğüne (MTA) ait sondaj kampında incelemeler yaptı.

Belediye Başkanı Mervan Gül ile birlikte kampa giden Vali Yıldırım, burada bulunan mühendis ve teknik elemanlarla görüşerek, sıcak su arama çalışmaları konusunda bilgi aldı.

Sondaj kampının bulunduğu yerde yerin yaklaşık 400 metre altında sıcak su rezervlerinin tespit edilmesi üzerine sıcak su arama çalışmalarına başlayan MTA Genel Müdürlüğü elemanları, en geç Eylül ayına kadar olumlu bir sonuç alabileceklerini belittiler.
Vali Murat Yıldırım kampta bulunan mühendis ve işçilere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, sıcak suya ulaşılabilmesi halinde buraya gerekli tesisatların kurulacağını ve sıcak suyun en iyi şekilde değerlendirileceğini belirtti.

Ilısu Barajı’nın yapımı ile Sağlarca (Billoris) Kaplıcasının su altında kalacağını hatırlatan Vali, MTA’nın çalışmalarının olumlu sonuçlanması durumunda buraya yeni bir kaplıca yapılabileceğini, gelişmelere göre sıcak suyun seracılıkta ve hatta uzun vadeli olarak da konutlarda ısınma amaçlı kullanılabileceğini kaydetti.
Vali ve Belediye Başkanı, İl merkezine dönüşte Sağlarca Kaplıcasına da uğrayarak burada bulunan vatandaşlarla bir müddet sohbet etti.

Kaplıcanın Siirt Spor’a destek sağlamak amacıyla Valilikçe Belediye’ye verildiğini hatırlatan Vali, kaplıca müstecirinden özellikle temizliğe dikkat etmesini istedi.

Hifzullah Eryeşil - Kenthaber / Siirt
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 14:14:55
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 13:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?