4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİİRT

Vali Mutlu Kurtalan'da

Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu, beraberindeki daire ve kurum amirleriyle Kurtalan ilçesinde bazı inceleme ve açılışlarda bulundu. 

Vali Mutlu, engelli çocukları da sevindirdi. 

Vali Hüseyin Avni Mutlu, beraberindeki Emniyet İl Müdürü Cuma Ali Aydın, Sağlık İl Müdürü Erol Emre Ömür ve bazı yetkililerle birlikte gittiği Kurtalan ilçesinde Devlet Hastanesi Çocuk Servisi, Sümer İlköğretim Okulu, RA-FA Tekstil-Sen Fabrikası, KÖYDES projesi kapsamında yapılan 7 köyün içme suyu şebekesinin açılışını gerçekleştirdi. 

Vali Mutlu'nun Kurtalan ilçesi gezisinin ilk durağı, Devlet Hastanesi'ndeki çocuk servisinin açılışı oldu. Kurtalan Devlet Hastanesi'nde yatak sayısı 15'ten 40'a çıkarılan ve yenilenen çocuk servisinin açılışını yapan Vali Mutlu, burada yaptığı konuşmada, sağlık ataklarında bunlarla yetinmeyeceklerini belirterek, "Sağlık alanındaki hizmetlerimizde bununla da yetinmeyeceğiz. Yakında ihalesini yapacağımız yeni devlet hastanesi inşaatının bitmesiyle Kurtalan, sağlık alanında çok iyi bir hizmete kavuşacaktır" dedi. Vali Mutlu, servisteki hasta çocuklar ve aileleriyle görüşerek hastanede verilen hizmetten memnun olup olmadıklarını sordu. 

Vali, daha sonra Kaymakam Mustafa Serdar Bakır ile birlikte Sümer İlköğretim Okulu'nda yapılan 13 ek dersliğin açılışını yaptı. Duygulu anların yaşandığı açılışta İlknur Seven adlı kız öğrenci, bir yıl önce rüyasında okullarının yenileneceğini ve laboratuvarlara kavuşacaklarını gördüğünü söyleyince, babası Halit Seven duygulanarak ağlamaya başladı. Vali Mutlu, böylesine duyarlı velilere sahip olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 

Vali, ilçede 6 aydan beri faaliyet gösteren RAFA adlı tekstil atölyesine geçerek, sahibi Rafet Ceylan'la görüştü. Bütün işadamlarının memleketlerine, doğdukları bölgeye vefalı davranması gerektiğini kaydeden Vali Mutlu, işadamı Ceylan'ı girişiminden dolayı kutladı. 60 işçinin çalıştığı tekstil atölyesinde üretilen ürünlerin Fransa ve İtalya'ya ihraç edildiğini söyleyen Ceylan, 15 yaşından beri İstanbul'da bu alanda çalıştığını ifade ederek, "Burada şirketleşme yoluna gittim, ancak memleketime katkım olsun diye burada bu atölyeyi açtım. Yaptığımız ürünleri Fransa ve İtalya'ya ihraç ediyorum" dedi. 

Kurtalan ilçesine bağlı Ulu köyüne geçen Vali Mutlu, 3 yaşında iken geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kalan İsa Uyanık'a, önceden söz verdiği akülü arabayı verdi. Vali Mutlu, burada yaptığı konuşmada, bir önceki köy gezisinde minik İsa'ya verdiği sözü yerine getirmekten mutluluk duyduğunu belirterek, "Daha önce ailesinin sırtında okula götürüp getirdiği İsa'ya verdiğimiz sözü yerine getirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Artık hem İsa hem de ailesi rahat edecek" şeklinde konuştu. Minik İsa da, artık okula daha rahat gidip gelebileceğini ifade ederek, "Vali amcaya teşekkür ediyorum. Artık rahat bir şekilde okula gidip gelebileceğim. Oyun oynayan arkadaşlarımın yanına gidebileceğim" diye konuştu. 

Vali Mutlu, daha sonra sırasıyla Gümüşsuyu mezrası ile Yanarsu, Yayıklı, Kazıklı, Demirkuyu, Çarlıdüzü, Derince köylerine ait kapalı devre su şebekelerinin açılışını yaptı. 
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2007 Cuma 15:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?