5
Mayıs
2024
Pazar
SİİRT

Vali Nevruz ateşinden atladı

SİİRT'TE NEVRUZ COŞKU İLE KUTLANDI

Baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz, Siirt'te Valilik önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenlerde Vali Necati Şentürk çekiç ile demir dövdü ve ateşin üstünden atladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Nevruz etkinliği çerçevesinde Siirt Valiliği önünde düzenlenen programa Vali Necati Şentürk, 3. Komando Tugay Komutanı Ali Şahin İşleyen, Belediye Başkan yardımcısı Seyfettin Aydın, Emniyet Müdürü Celali Topuz, vali yardımcıları ve kamu kurum müdür ve amirleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan Nevruz kutlamalarında Ticaret Meslek Lisesi edebiyat öğretmeni Mediha Sinop, Türk tarihindeki Nevruz'un önemini anlatan bir konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından Nevruz konulu şiirler okundu. Vali Necati Şentürk ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen tarafından "Nevruz" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra Vali Şentürk, beraberindeki protokol ile örs ve çekiç ile demir dövüp Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Vali Şentürk, Tugay Komutanı İşleyen ve Başkan yardımcısı Aydın folklor ekibiyle halay çekti. Ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Türk Halk Müziği Topluluğu'nun müzik dinletisi ve ses sanatçısı Mehriban'ın coşkulu parçaları ile katılımcılar uzun bir halay halkası oluşturarak halay çekti. Nevruz kutlamaları müzik dinletisinin ardından sona erdi.

SİİRT'TE NEVRUZ COŞKU İLE KUTLANDI
SİİRT'TE NEVRUZ COŞKU İLE KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 13:51:05
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 18:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?